Categorieën

Recept Wakadori Teriyaki met rijst

Een japans hors d’oeuvre van kip ” Wakadori Teriyaki”. Ik moest dit echt even opzoeken toen ik het zag staan. Hors d’oeuvre betekend borrelhapje. Nou dit is geen borrelhapje meer maar een hoofdgerechtje.

De ingredienten spraken me erg aan en wilde weer wat nieuws proberen! (zoals ik bijna elke week wel doe eigelijk). Enkel wat wekelijks wordt gegeten is shoarma maar daar zit ook wel weer wat variatie in anders is ook weer zo eentonig natuurlijk!


Recept wakadori teriyaki

Ingrediënten
– 2 kipfilets
– 150 gr. peultjes
– 1 mok met rijst (droog!)
– 6 el sojasaus
– 2 el sake
– 2 el witte bastardsuiker
– olijfolie
– verse peterselie
– sesamzaad

Voorbereiden:
Zet een grote pan water op voor de rijst, volg verder de aanwijzingen op de verpakking.
Vermeng de sojasaus met de sake en de suiker.

Zet een andere pan met water op voor de peultjes en kook deze gedurende 10 a 15 minuten in kokend water gaar.
Verhit de olie in een koekenpan. Laat de kip hierin aan beide kanten snel bruin worden. Gooi de olie uit de weg en voeg het sojasaus mengsel toe. Dek de pen af en laat de kip nog 10 minuten, onder regelmatig keren op zacht vuur gaar worden.
Als de saus al niet zwart is kan je dit op hoog vuur in laten koken.
Haal de kipfilet uit de pan en laat het afkoelen.
Rooster intussen de sesam zaadjes in een droge koekenpan en bak ze, voortdurend roeren op laag vuur, knapperig.
Snijd de kipfilets in dunne plakjes en dien het samen met de rijst en peultjes op.

Garneer het geheel met peterselie en sesamzaadjes en wat sojasaus.

Korte omschrijving
recipe image
Recept naam
Wakadori Teriyaki
Kok
Published On

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *