Categorieën

Varkensfilet in zoetzure saus

Heb jij je wel eens afgevraagd hoe je een zoetzure saus zelf kan maken? Het is helemaal niet zo lastig als je maar de ingrediënten weet welke erin moeten. Ik vind het altijd fijn om te weten wat er in mijn eten gaat en koop dan ook niet snel een kant-en-klare saus.
Variatietip; Varkensfilet in zoetzure saus gaat ook goed samen met rijst en kroepoek.


Recept varkensfilet in zoetzure saus

Hoofdgerecht: 2 personen
Voorbereiding: 20 minuten
Bereiding: 25-30 minuten

Ingrediënten:
– 200gr. ananasstukjes op siroop
– 400gr. varkensfilet
– 4 el sojasaus
– 4 el zonnebloemolie
– 1 el bruine bastardsuiker
– 1 teentje knoflook, gehakt
– 2 el witte wijn azijn
– 3 el ketchup
– 2 el honing
– 2 el chilisaus
– 1 el maizena
– 250 gr. mihoen
– 1 lente-/bosui

Voorbereiden
Giet de ananas af en vang het vocht op. Marineer het vlees 20 minuten in een mengsel van 2 el sojasaus, 2 el zonnebloemolie en bastardsuiker.

Bereiden
Bereid de mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit 2 el olie in de wok en roerbak hierin de vleesplakjes rondom bruin en gaar. Schep ze even uit de wok. Voeg de knoflook bij het bakvet met de wijnazijn, tomatenketchup, honing, en chilisaus. Meng de maizena met het ananassap, voeg dit toe en bind de saus. Voeg het vlees en de ananasblokjes toe en verwarm even. Serveer het gerecht bestrooid met bosui.

Korte omschrijving
Recept naam
Varkensfilet in zoetzure saus
Kok
Published On
Bereidingstijd
Kook tijd
Totale tijd

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *