Categorieën

Tagliatelle met kip

Onderstaande was vanavond een spontane actie na aanleiding van een recept. Ik moest hierbij een grillpan gebruiken. Maar ik en die grillpan gaan niet samen, dan wordt het hel in de keuken.
Ik had ook nog wat groentes staan welke op moesten dus dit erbij gedaan.
Uiteindelijke resultaat is heel anders geworden dan het “oorspronkelijke” recept wat ik wilde gaan maken.


Recept tagliatelle met kip

Hoofdgerecht voor 2 personen
Ingrediënten:
– 3 a 4 bolletjes tagliatelle
– 2 kipfilets
– 100 gr. mais
– 50 gr. hamblokjes
– 150 gr. diepvriesdoperwten
– sap van een halve citroen
– 75 gr. pijnboompitten
– 2 el olijfolie

Voor de kipkruiden:
– peper
– 0,5 tl uienpoeder
– 1 tl paprikapoeder
– 0,5tl chilipoeder
– 0,5 tl gember

Voorbereiden:
Rooster de pijnboompitten lichtbruin in een droge hete koekenpan en zet ze apart. Snijd de kipfilet in dunne reepjes, meng de kipkruiden met de olie en wrijf hiermee de kipfilet in.

Bereiden:
Kook de tagliatelle volgens de verpakking gaar, voeg de laatste paar minuten de doperwten toe en giet alles af. Bak de kipreepjes in de pan tot ze goudbruin zijn. Voeg de citroensap, hamblokjes en de mais in de pan bij de kipfilets, laat dit enkele minuten bakken.
Meng de kipreepjes met de jus door de tagliatelle.
Serveer op borden en bestrooi met de pijnboompitten.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *