Categorieën

Spaghetti met kip-kaassaus

Wij wilden eens wat anders dan de normale spaghetti met tomatensaus. Na even rondgekeken te hebben in de keukenkastjes en koelkast wat we hadden staan hebben we kip-kaassaus gemaakt.


Recept spaghetti met kip-kaassaus

Hoofdgerecht: 2 personen
Ingrediënten:
– 150 gr. spaghetti
– 2 kipfilets in reepjes
– 150 a 200 gr. jonge kaas
– 0,5 broccoli, in kleine roosjes
– 50 gr. pijnboompitten
– 3 el Marsala (kookwijn)
– 1 el tarwebloem
– peper
– 1 tl bieslook
– 2 tl mosterd
– knoflook, gehakt
– 2 el olijfolie
– 250ml. creme  fraiche

Bereiding

Zet een grote pan water op voor de spaghetti en volg verder de aanwijzingen op de verpakking. Kook de broccoli bijna gaar. Fruit de knoflook in de wok.
Doe de reepjes kip in de wok en bak het goudbruin.

Doe in een steelpannetje de olijfolie en de bloem. Roer dit geheel tot het  een glad mengsel is geworden.
Voeg dan de wijn toe en roer het geheel weer goed door.
Doe de creme fraiche bij het wijn mengsel en meng dit op een laag vuurtje door voor enkele minuten tot het weer een glad geheel is geworden.
Doe dan pas de kaas erbij en de mosterd, bieslook en peper, laat het sausje even pruttelen en indikken.

Giet de broccoli af en voeg het toe in de wok en laat het even pruttelen.
Wanneer de kaassaus mooi dik is geworden kan het worden toegevoegd in de wok. Meng alles weer goed door.

Rooster intussen de pijnboompitten.

Giet de spaghetti af wanneer deze beetgaar is.
Serveer de spaghetti, kaaskipbroccolisaus erover en garneer met de pijnboompitten.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *