Categorieën

Rode pestoboter

Pestoboter

Een erg lekkere pesto voor op een warm net afgebakken broodje te smeren.

Ingredienten
– 40 gr. zongedroogde tomaten
– 1 teentje knoflook
– 2 el pijnboompitten
– olijfolie
– 2 el basilicum (vers), gehakt
– 100 gr. zachte boter

Bereiding
Roost de pijnboompitten.
Pureer de tomaten, knoflook en pijnboompitten in een keukenmachine.
Doe steeds een beetje olijfolie erbij om de juiste smeuigheid te krijgen.
Doe dan de basilicum erbij.

Meng de pesto en de boter met de hand door elkaar.
Voeg eventueel nog zout toe om op smaak te brengen.

Eets smakelijk!

De pesto is ongeveer een week houdbaar in de koelkast.
Lekker op brood.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *