Categorieën

Lasagne met kip

De vorige dag hadden we de klassieke lasagna bolognnese gemaakt met een liter bechamelsaus. Een liter bechamelsaus voor 1 ovenschotel zoals hieronder was veel te veel!
Hierdoor ben ik wezen zoeken naar een gerechtje waar ik de resterende bechamelsaus kon gebruiken. Ik kwam dus uit op kipfilet, champignons en bechamelsaus als lasagna.

Ik vond dit een interessante combo en besloot het te maken.


Recept lasagne met kip

Hoofdgerecht 2-3 personen
Voorbereiding 45 minuten
Bereiding in de oven 30 minuten

Ingrediënten
– 400-450 gr. kipfilet, in blokjes
– 1 teen knoflook, fijn gehakt
– 2 tomaten, in stukjes
– half glas witte wijn
– 800 ml kippenbouillon
– 200gr. champignons, in plakjes
– 1 pak lasagnabladen (voor de doe-het-zelver hier)
– 50 gr. kaas, geraspt
– bloem
– 1 el verse rozemarijn, fijn gehakt
– 6 el salieblad, fijn gehakt
– peper
– olijfolie

Voor de bechamelsaus (of uit een pakje is toch wel minder lekker)
– 500ml melk
– bloem
– olijfolie
– peper
– nootmuskaat

Voorbereiding
Zet een grote pan water met zout op voor de lasagna vellen, als dit nodig is.
Bak de kipfilet blokjes goudbruin in de pan samen met de gehakte knoflook.
Doe de tomatenstukjes in de pan. Bestrooi het geheel met 2 el bloem, blus het af met de wijn en doe de rozemarijn, salieblad, peper en eventueel zout erbij.
Giet de bouillon erbij en laat het voor 30 minuten stoven.

Begin ondertussen met de bechamelsaus.
Voor de bechamelsaus moet je 50 ml olijfolie in een steelpan doen. Voeg hierbij bloem toe totdat het een dikke en droge massa is geworden. Voeg dan een scheutje melk toe en roer dit weer tot een glad geheel doe dit totdat de melk op is. Voeg naar smaak de peper en nootmuskaat toe.
Laat de bechamelsaus een tijdje pruttelen met regelmatig roeren totdat het een mooie dikke saus is geworden.

Bak de champignons in de pan met wat olijfolie.

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden.

Voor de lasagna vellen kook je ze 1 voor 1 in de pan voor een paar minuten tot ze gaar zijn. Let wel ze plakken als je ze op elkaar legt, doe er aluminiumfolie tussen om het te voorkomen.

Vet de ovenschaal in.
Bedek de bodem met een laagje bechamelsaus, daarna de champignons en kippenmengsel en dan de eerste laag lasagnavellen en ga zo verder en eindig met de bechamelsaus en geraspte kaas.

Ik had bij het kippenmengsel niet alle bouillon eruit geschept, het leek me anders een te waterig geheel worden. Het pakte goed uit met ongeveer de helft van de bouillon. (Als het kippenmengsel te waterig is meng het dan met wat bloem om het in te dikken)

Bak het geheel af in de oven voor 30 minuten.

Eet Smakelijk!

Bron Juke Smum op Smulweb

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *