Categorieën

Kruiden drogen

Hoe droog je kruiden?

Methode 1 is de snelle manier maar kost veel energie (en kost geld).
In de oven op een bakplaat max. 50 graden handhaven, controleer regelmatig of de kruiden al droog en knapperig worden.

Methode 2 is de langzame manier en kost echter weinig energie en kost geen geld.
Knip een bos af wat je wilt drogen.
Bind de bos strak vast met touw, door het drogen wordt de steel dunner en kan een en ander naar beneden vallen.
Hang de kruiden op onder een plank in de keuken, of op een andere plek in huis, als het maar luchtig is.
Je kan de kruiden aan een haakje hangen, zie foto 2/3/4, of met een plakbandje, zie foto 1. Met een plakbandje kan het voorkomen dat deze losraakt na een tijd.
De kruiden nu 2-3 weken laten hangen, regelmatig even controleren of het goed droogt en het droog genoeg is om op te bergen in een bakje.

 

Peterselie hangt te drogen

 

 

Kruiden drogen

 

 

IMG_8068

 

Citroenmelisse en rode basilicum hangen te drogen

Citroenmelisse en rode basil

 

De gedroogde peterselie en basilicum, van de tweede foto.

gedroogde peterselie

 

Gedroogde basilicum

 

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *