Categorieën

Koolrabi met spekjes

Gisteren een creatieve bui en dacht laat ik koolrabi met spekjes combineren. Ben benieuwd of er meer zijn die het lekker vinden.

Bijgerecht, 2-3 personen
– 2 koolrabi
– 125gr. spekjes
– 1 tl nootmuskaat

Bereiding
Schil de koolrabi en snijd deze in blokes van ong. 1-2 cm groot.

Zet een pan op en bak de spekjes knapperig, haal de spekjes uit de pan, laat het vet erin zitten en doe de koolrabi erin.
Bak de koolrabi het mag een beetje lichtbruin kleuren.
Voeg vervolgens een klein beetje water toe en doe de deksel op de pan om het verder te laten garen.
Proef tussendoor of het bijna gaar is en voeg de gebakken spekjes toe en de nootmuskaat.
Roer het goed om en laat de koolrabi verder garen, proef of het gaar is (en lekker).
(ik heb de tijd van garing niet bijgehouden namelijk)

Breng verder op smaak met peper.

Eets smakelijk!

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *