Categorieën

Komkommer na 4,5 maand

Eindelijk na veel aandacht en vele liters aan waters. Elke dag de vruchtloze bloemetjes eruit halen, snoeien, elke dag zeker 1 liter water geven of meer bij warme dagen. Al dit heeft zijn vruchten afgeworpen, nouja afgeworpen. Mijn eerste komkommer gekweekt. Ik had gedacht dat de stekels wel zouden minderen als de komkommer groter zou worden maar dat is dus niet het geval.
Schillen wordt toch altijd wel aangeraden met groenten, alleen ik doe dat eigelijk nooit met de komkommer uit de supermarkt.
De smaak is minder waterig dan degene welke wij altijd hadden van de supermarkt.
Het heeft wat meer ‘bite’ en hierdoor wat meer smaak.
De smaak is waarschijnlijk , weet dit nog niet zeker, afhankelijk van de voeding of mest welke worden gebruikt. Mijn plant staat in een potgrond met 6 maanden voeding en heb er nu ook 2 voedingskegeltjes in zitten welke om en nabij 3 maanden mee zouden moeten gaan.
De plant groeit zo hard dat die 3 maanden toch wel met een aantal weken wordt ingekort.

De komkommer is 430 gram zwaar.
Ik had her en der gelezen dat de komkommers tussen de 300 a 400 gram eraf gehaald moeten worden in verband met de belasting van de plant.
Deze zijn dus eigenlijk net even te zwaar geweest maar zoals ook op de foto’s te zien is heb ik de plant wel ondersteund door deze vast te maken met touwen. Dat was ook echt nodig aangezien de touwen strak stonden door het gewicht.

In de tussentijd hangen er nu nog zeker 20 kleintjes in welke nog moeten gaan groeien.
Ben erg benieuwd hoe veel ik er uit eindelijk uit kan halen in een jaar.

Het scheelt denk ik ook een hoop met aantasting van de plant door ziektes, beesten, insecten als deze binnen staat.
Buiten kan de plant natuurlijk wel vele malen groter worden lijkt me, wat wel meer komkommers kan geven (als deze niet worden aangetast natuurlijk).

 

Komkommer gekweekt

 

 

Komkommer gekweekt

\

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *