Categorieën

Klassieke pesto recept

Het maken van een klassieke pesto is simpel en de smaak is zo krachtig. Je krijgt er nog meer voldoening uit als je zelf de basilicum opgekweekt hebt vanuit zaad. Basilicum is een makkelijke plant om binnenshuis te groeien op een zonnige plek.

In de winkel staat ook op elk willekeurig potje de naam pesto. Echter, de ingrediënten welke daar in kunnen zitten zijn heel anders. Ik heb ze wel gezien met aardappel en cashewnoten bijvoorbeeld. De smaak is dan niet te vergelijken met de klassieke pesto. De prijs van deze neppe pesto’s is dan vanzelfsprekend ook een stuk lager doordat er goedkopere ingrediënten gebruikt zijn.
Ben je op zoek naar een goede pesto let dan eerst op de prijs in de supermarkt. Pak de duurste potjes er tussen uit en bekijk de ingrediënten. Dan weet je tenminste wat je koopt. De duurdere potjes zijn namelijk vaker de echte pesto’s.

Bewaartip: 
Wil je het lang kunnen bewaren, dat kan ook. Gebruik dan een weck potje en leg een laagje olie bovenop om de pesto af te sluiten tegen schimmelgroei. Klem de deksel erop zodanig dat de olie er een beetje overheen komt.  De pesto kan zo enkele maanden bewaard worden op een koele en donkere plek.


Recept klassieke pesto

Ingrediënten:
– 55 gr. basilicumblaadjes , is ongeveer 1 basilicum plant, grof gescheurd
– 1 teentje knoflook
– 55gr. pijnboompitten, geroosterd
– 1 dl olijfolie
– 55gr. fijn geraspte parmezaanse kaas
– (zee)zout en peper

Bereiding
Pureer de basilicum, knoflook en pijnboompitten en olijfolie tot het een gladde massa is.
Roer de parmezaansekaas erdoor en voeg naar smaak zout en peper toe.

De pesto kan afgedekt maximaal 1 week bewaard worden in de koelkast.

Korte omschrijving
Recept naam
Klassieke pesto recept
Kok
Published On

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *