Categorieën

Kipsate met gemalen pinda’s-kokos saus (geen pindakaas)

Dit leek mij een lekkere afwisseling om kipsate te maken met turksbrood erbij geserveerd in plaats van rijst.


Recept kipsate met gemalen pinda’s kokos saus (geen pindakaas)

Hoofdgerecht 2 personen
– 3 kipfilets
– 2 el ketjap asin
– peper
– 1 el suiker
– sate stokjes
– 1 komkommer
– 1 el witte wijnazijn

Voor de pindasaus
– 250 gr ongezouten pinda’s
– 400ml kokosmelk
– 3 el katjap asin
– 2 el chilisaus
– 2 el bruinesuiker
– 2 tl sambal

Snijd de kipfilets in blokjes groot genoeg om ze op de satestokjes te prikken.
Doe dit in een schaal met 2 el ketjap asin, 1 el suiker, en wat gemalen peper (naar smaak).
Laat dit voor 30 minuten marineren. Leg de satestokjes volgens de aanwijzingen op de verpakking in water.

Snijd de komkommer in plakjes en doe dit in een schaal samen met de witte wijnazijn en peper.

Rooster de pinda’s.
Hak de pinda’s fijn met een mes. Zo blijven er altijd lekkere stukjes pinda’s over, in plaats van dat het fijn gemalen is tot een papje.

Zet een steel pannetje op en doe de ingredienten van de pindasaus erin en laat het geheel met regelmatig roeren opwarmen.

Prik de gemarineerde kipblokjes aan de satestokjes.
Bak de kipsate op hoog vuur gaar. Wel regelmatig blijven keren, anders branden ze aan.

Serveer het geheel met de komkommersalade, gebakken uitjes, kroepoek en turksbrood.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *