Categorieën

Kippenbout met honing uit de oven

Een lekkere kippenbout uit de oven met honing, wie wilt dat nou niet. Het geeft niet dat het velletje iets is aangebrand, dit doet niets aan de smaak. Om een mooi resultaat te hebben zou ik de grill toch iets minder heet zetten. Lekker met wat peultjes en een salade van gemengde sla, hamblokjes, tomaat en pijnboompitten.


Recept kippenbout met honing uit de oven

Hoofdgerecht 4 personen
Bereiding: 30 minuten

Ingrediënten
– 4 kippenbouten of kuikenbouten
– peper en zout
– 4 el honing
– 1 el olijfolie
– 1 el citroensap
– 1 el bruine suiker

Verwarm de grill voor op de heetste stand.
Bestrooi de poten met peper en zout. Klop in een kom een mengsel van de honing, olijfolie, citroensap en bruinesuiker. Bestrijk de kip rondom met het honingmengsel.
Rooster de bouten voor 20-25 minuten onder de hete grill. Bestrijk de bouten regelmatig met het honingmengsel en keer ze 2 a 3 keer om.

Eets smakelijk!

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *