Categorieën

Kipfilet in zoetzure saus

Dit is een variant gemaakt op de “varkensfilet met zoetzure saus”.


Recept kipfilet in zoetzure saus

Hoofdgerecht voor 2 personen:

Ingrediënten:
– 200gr. anansstukjes op siroop
– 400gr. kipfilet, in reepjes
– 125gr. champignons
– 2 el sojasaus
– 4 el zonnebloemolie
– 1 el bruine bastardsuiker
– 1 teentje knoflook, geperst
– 2 el wittewijazijn
– 3 el tomatenketchup
– 2 el honing
– 1 el tabasco
– 1 el maizena
– 125 gr. eiermie
– 1 bosui

Voorbereiden:

Giet de ananas af en vang het vocht op. Marineer de kip 15 minuten in een mengsel van 2 el sojasaus, 2 el zonnebloemolie en bastardsuiker.
Snij de bosui in kleine stukjes. Zet een ruime pan water op.

Bereiden:

Verhit de resterende olie in de wok en roerbak hierin de kipfilet tot deze mooi bruin zijn. Schep ze uit de wok. Voeg dan de knoflook, wijnazijn, tomatenketchup, honing en tabasco toe in de wok. Meng de maizena met het ananassap en voeg dit toe aan de saus om te binden.
Laat het geheel even bakken en voeg de champignons toe.
Doe de kip weer in de pan samen met de ananasstukjes.
Laat dit enkele minuten sudderen tot het sausje is in gedikt.
Bereid de eiermie volgens de verpakking.
Serveer het gerecht bestrooid met bosui.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *