Categorieën

Kip-tortilla ovenschotel met chilisaus

Een lekkere ovenschotel waarvoor je wel wat tijd moet uitrekken met de bereiding.
Het lijkt een hele pittige schotel maar dit valt uiteindelijk wel mee. Ik was er ook erg bang voor dat ik het TE heet zou vinden, maar dit viel mee. Het is natuurlijk wel heet maar je loopt niet rood aan.

Op de foto zijn ook champignons zichtbaar, dit heb ik niet meegenomen in onderstaand recept. De smaak van de champignons valt helemaal weg. Voor extra vulling is het prima.


Recept kip-tortilla ovenschotel met chilisaus

Oventijd: 90 minuten
Bereiding: 10-15 minuten

Hoofdgerecht 2 personen
– 6 tortilla’s
– 2 kipfilets
– 100-150  gr. kaas
– 250 ml creme fraiche
– 350 ml zoete chilisaus

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Strooi zout over de kipfilets en doe deze in een ingevette ovenschaal. (de kipfilet in zijn geheel)
Doe de ovenschaal in de oven voor 45 minuten.

Wanneer de kip gaar is, maak je er hapklare stukken van.
Gooi niet het bakvet weg uit de ovenschaal, doe hierover heen een laagje chili saus. Doe er dan 2 tortilla’s op. Doe de helft van de kipfilet, 1/3 van de kaas, de helft van de creme fraiche en 1/3 van de chili saus. Herhaal deze lagen.
Leg de laatste tortilla’s over de vulling en strooi hier de resterende kaas over en chilisaus.

Doe de ovenschaal in de oven met aluminium bedekt voor 45 minuten.

Eets smakelijk!

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *