Categorieën

Kip met pinda-kokos saus

Een snel en simpel gerechtje gemaakt, kip met pinda-kokos saus.

Recept kip met pinda-kokos saus

Hoofdgerecht 2 a 3 personen
Bereiding: 15-20 minuten

Ingrediënten:

– 3 kipfilets, in reepjes
– 1 mok pandanrijst
– 250 gr. champignons, in plakjes
– 1 teentje knoflook, geperst

Voor de pindasaus:
– 4 a 5 el pindakaas
– 400 ml kokosmelk
– 3 el katjap asin
– 2 tl bruinesuiker
– 1 tl uienpoeder

Bereiding
Zet een ruime pan water op voor de rijst en volg de aanwijzingen op de verpakking.
Verwarm de ingrediënten voor de pindasaus en laat deze al roerend 10 minuten zachtje koken. Breng het op smaak met peper en zout.

Verhit de olie in een wok of grote pan. Fruit de knoflook. Voeg de kipfilet toe en bak deze goudbruin. Voeg dan de champignons toe en bak dit op een rustig vuurtje gaar.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *