Categorieën

Kangoeroe biefstuk met kiwisaus

Kangoeroe biefstuk is weer eens wat anders toen ik het in de winkel zag liggen. Biefstukje gekocht en toen opzoek naar een receptje hiervoor.
Er zijn er niet bar veel te vinden, ik zag wel dat kangoeroe met een zoete saus het goed kan vinden. Ik wist absoluut niet wat te verwachten met een warme kiwi saus en kangoeroe biefstuk.
Kiwi’s en biefstuk vind ik lekker en dacht waarom ook niet.

Een lekkere combinatie is het zeker! Een aanrader als je in een avontuurlijke bui bent.De kiwi likeur hadden ze bij de lokale slijter niet en ik kreeg een mix drankje mee met kiwi. Ben toch benieuwd hoe de smaak zou zijn geweest met een likeur.

Surfers finest kiwi

 

Ik moest even creatief denken voor de kalfsroux en heb er rundvlees roux van gemaakt. Beetje boter en bloem dik laten worden en dan de rundvlees bouillon erbij tot het een goede dikte heeft.

Tot slot waar mee het allemaal begint, zet alles klaar voordat je begint. Zoals te zien geen kristalsuiker gebruikt maar bastardsuiker.

Kangoeroe met kiwi maken

Recept kangoeroe biefstuk met kiwisaus

Hoofdgerecht 4 personen

Ingrediënten
– 800 gr kangoeroe filets
– 4 mooie kiwi’s
– 2 dl likeur van kiwi of ander exotisch fruit
– 1 eetlepel kristalsuiker
– 1 dl kalfsroux
– 3 dl room
– peper en zout

Bereiding

Bak de kangoeroefilets in een warme pan, breng op smaak met peper en zout. Bak ze tot ze een lichtroze kleur krijgen. Verwijder van het vuur en hou daarna warm. Ontvet de pan, deglaceer met kiwi-likeur en laat een beetje inkoken.
Voeg de in dobbelsteentjes van ong, 1 cm gesneden kiwi’s en de suiker bij. Voeg de roux en room bij. Laat inkoken tot de helft van de saus is verdampt. Schik de filets op warme borden, nappeer met de saus en garneer met enkele schijfjes kiwi. Dien meteen op.

 

Korte omschrijving
recipe image
Recept naam
Kangoeroe biefstuk met kiwisaus
Kok
Published On

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *