Categorieën

Kabeljauw met sesam en oesterzwam

Vandaag weer een lekker gerechtje in elkaar gezet met kabeljauw filet en oesterzwammen.

Kabeljauw met oesterzwam en rijst

Hoofdgerecht 2 personen
Bereidingstijd ong. 30 minuten
Ingredienten
– 2 kabeljauwfilet
– 1 mok droge rijst (ik heb pandan rijst gebruikt)
– 125 gr oesterzwam
– 125 champignons
– 125 gr. sperziebonen
– 2-3 el sesam zaadjes
– 3 el sojasaus
– 1,5 el oestersaus
– 2 tl bruinesuiker
– 1 el olijfolie
– 1 knoflookteentje, gehakt
– citroensap

Voorbereiding
Snijd de oesterzwammen in repen. Snijd de champignons in blokjes.
Maak de speziebonen schoon en snijd deze in kleine stukken.
Dep de kabeljauw droog en besprenkel deze met citroensap.
Rooster de sesamzaadjes in een droge pan.

Bereiding
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Maak een sausje van de sojasaus, 1 el sesamzaadjes, suiker, olijfolie en 1 el water.

Verhit olie in de wok of pan en fruit de knoflook. Voeg de oesterzwammen en champignons toe en roerbak het geheel tot het zachter wordt.
Doe de sperziebonen erbij met de saus. Laat het geheel koken voor een paar minuten en zet het daarna zachter.
Doe de kabeljauw in een andere pan met wat olie en bak deze gaar.

Serveer de sesamzaadjes over de kabeljauwfilets.

Eets smakelijk!

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *