Categorieën

Karbonade met ketjapsaus

Onderstaand recept heb ik hier gevonden. Erg lekker en aan te raden als je eens iets anders wilt met de karbonade.

Karbonade gemarineerd met ketjap

Hoofdgerecht 2 personen
Bereiden: 30 minuten

– 2 karbonades
– olijfolie
– 1 teentje knoflook, geperst
– 0,5 tl sambal
– 1 el ketjap
– 1 el tomatenpuree
– peper
– 250 gr. aardappels
– 1 el salieblad
– champignons

Voobereiden:
Schil de aardappel en snijd deze in plakjes.

Bereiden:
Bak de aardappels op hoog vuur mooi krokant, voeg dan de champignons en salieblad toe in de pan en bak dit op laag vuur gaar.
Bestrooi de karbonades met peper en eventueel zout. Bak de karbonades bruin in de pan. Haal deze uit de pan en voeg de knoflook, tomatenpuree, sambal en de ketjap toe. Leg de karbonades terug in de pan en laat het nog 15 minuten sudderen, met af en toe keren.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *