Categorieën

Kip met pinda-ketjapsaus recept

Een lekker en makkelijk recept om kip met pinda-ketjapsaus te maken. Lekker om te eten met rijst, komkommer, gebakken uitjes en seroendeng. Doe van alles een beetje op een stukje kroepoek om het af te maken. Probeer dat maar eens!


Recept Kip met pinda-ketjapsaus

Hoofdgerecht: 4 personen

Bereidingstijd: Afhankelijk van de rijst kooktijd kan dit variëren van 30 tot 45 minuten.

– 2 mokken droge rijst
– 2 komkommers
– 2 el witte wijnazijn
– 700gr. kipfilet, in reepjes
– 2 el Arachide olie
– 150 ml ketjap manis
– 100 ml ketchup
– 6 el pindakaas
– 2 el sambal badjak
– 1 tl gember poeder

Bereiding
Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Schaaf de komkommer in plakjes of lange linten. Marineer de komkommer in de wijnazijn en voeg zout en versgemalen peper naar smaak toe.

Breng de kipreepjes op smaak met zout en versgemalen peper. Verhit de olie in een braadpan en bak de kipreepjes goudbruin. Voeg de ketjap, de ketchup toe en breng aan de kook. Draai het vuur laag en stoof de kip 15 minuten.

Roer de pindakaas erdoor, tot een dikke saus ontstaat. Breng de kip pittig op smaak met de sambal en gember poeder. Laat de kip nog 5 minuten zachtjes stoven.

Serveer het geheel met de komkommersalade

Tip:
Lekker met kroepoek, gebakken uitjes en seroendeng

Korte omschrijving
recipe image
Recept naam
Kip met pinda-ketjapsaus
Kok
Published On
Bereidingstijd
Kook tijd
Totale tijd

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *