Categorieën

Groene Basilicum 30-09

We hebben wonderbaarlijk genoeg zaden van de basilicum.

Ik was ervan overtuigd dat dit niet kon in het Nederlandse klimaat door een en ander gelezen te hebben van andere bloggers.
Ik heb nog geen idee of deze daadwerkelijk goed zijn, maar ze zien er hetzelfde uit als de gekochte zaden uit de winkel.

Maargoed even iets anders,
Ik zat laatst rustig op het balkon te genieten van de drukte van de bijen en hommels en viel me op dat onze ‘vaste’ hommel altijd naar de bloemen van de basilicum toe gaat. Op een dag had ik 1 plant geoogst van de 2 voor pesto.
Paar dagen later zat ik dus weer lekker te genieten op het balkon en de hommel was er ook en deze was aan het zoeken naar de basilicum plant welke dus weg was. De hommel ging rondjes op en neer op de plek waar de plant had gestaan.
Heeft een hommel dan een geheugen?

Onrijpe basilicum zaden:

Onrijpe zaadjes basilicum

 

Bijna rijpe basilicum zaden

Bijna rijpe zaadjes basilicum

 

 

Bijna rijpe zaadjes basilicum

 

De geplukte zaden:

Basilicum zaden 30-09

 

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *