Categorieën

Gevulde kip met appel

Een erg lekkere gevulde kip. Misschien lijkt het wat raar om appel erin te doen maar uit eindresultaat is er wel.


Recept

Hoofdgerecht 3-4 personen (ligt aan de grote van de kip)

Bereidingstijd: 30 minuten en 80 minuten oventijd

– 2 sneedjes brood, zonder korst
– 60 ml melk
– 60 gr. boter
– 125 gr. spekblokjes
– 1 zoetzureappel ( bijv. elstar)
– 50 gr. walnoten, grof gehakt
– 2 tl italiaanse kruiden
– 1 ei, losgeklopt
– 2 teentjes knoflook
– 1 sjalotje
– 1 hele kip
– 4 el olijfolie
– keukentouw
– braadslee

Voorbereiding:
Verwarm de oven voor op 175 graden.

Voor de vulling:
Week het brood in de melk voor 2 minuten, knijp het uit en doe het in een grote kom.
Verhit 20 gr. boter (of olijfolie) in een pan en bak de spekblokjes 5 min. Doe de spekblokjes met het bakvet bij het brood in de kom.
Snijd de appel zonder te schillen in kleine stukjes en voeg toe aan het brood en het spek.
Doe de walnoten, de italiaanse kruiden, het ei, de knoflook en de sjalotten erbij en meng het door elkaar.
Breng opsmaak met peper en zout.

Bereiding:
Dep de kip van binnen en van buiten droog met keukenpapier.
Vul de kip met het mengsel en bind de poten dicht tegen het lijf aan elkaar met keukentouw.
Wrijf de kip in met 2 el oli en vervolgens royaal met peper en zout. Leg met de borst naar beneden in de braadsle. Smelt in een pan de rest van de boter en giet dit over de kip.

Plaats de braadslee in de oven en braad het in 70- 80 minuten gaar.
Bedruip regelmatig met braadvet.

Neem de kip uit de oven en bedruip nog een laatste maal met braadvet. Dek af met aluminium folie en laat nog 10 minuten rusten.

Eets smakelijk!

Korte omschrijving
Recept naam
Gevulde kip met appel
Kok
Published On
Bereidingstijd
Kook tijd
Totale tijd

One thought on “Gevulde kip met appel

  1. Een erg lekker recept. Alleen mijn kip was niet gaar met 80 minuten.
    Dus indien je dit gaat maken goed in de gaten houden. mijn kip heb ik 60 min. met folie, 35 minuten zonder folie afbraden en daarna nog eens 10 minuten op 250 graden. (gewone oven) Verder had ik verse appelmoes gemaakt met komkommer/tomaten salade en krieltjes.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *