Categorieën

Calzone pizza

Gisteren hebben wij een calzone pizza gemaakt. Het kost wat tijd om te maken. Het eindresultaat is geen slappe calzone welke je zo kant en klaar kan kopen in de supermarkt. Deze is lekker krokant geworden, wat naar mijn idee een vereiste is bij een pizza.

Ik zag het receptje in de boodschappen staan maar dan net even anders, wat ik niet echt lekker vind. Hieronder heb ik mijn eigen draai eraan gegeven met champignons en oesterzwam erin.

Hoofdgerecht 2 personen
Bereiding ong. 40-60 minuten
Ingredienten
– 1 pak mix voor de pizzabodem
– 3 tomaten
– 4 plakjes ham
– 100 gr. champignons
– 100 gr. oesterzwam
– 200 gr. garaspte kaas
– paar verse blaadjes basilicum, gehakt
– 0,5 tl gedroogde tijm
– 2 tl gedroogde oregano
– 2 tl marjolein
– 2 teentjes knoflook, gehakt
– 3 tl paprikapoeder
– olijfolie
– peper

Voorbereiden
Verwarm de oven voor op 220 graden.
Snijd de champignons, oesterzwam, tomaten in blokjes.
Verhit olijfolie in de pan en roerbak hierin de knoflook, champignons en de oesterzwam. Voeg de tomatenblokjes, paprikapoeder, peper, oregano, marjolein, tijm en basilicum toe en laat dit nog zachtjes voor een paar minuten doorkoken.

Bereiding
Maak het deeg volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Vorm twee pizzabodems.
Meng de geraspte kaas door de saus en verdeel de saus over een helft van het deeg leg daarna 2 plakjes ham op de vulling.
Vouw de andere helft over de vulling en druk de randen aan, eventueel met behulp van een vork.
Leg de calzone op de bakplaat en herhaal dit nog een keer.
Prik met een vork gaatjes in de bovenkant van de calzones.
Strijk de resterende olijfolie over de calzones.

Bak de calzones in 20 minuten goudbruin en gaar.

Eets smakelijk!

Tip
Rol het deeg wel goed uit anders wordt de korst erg dik!

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *