Categorieën

Beenham uit de oven met pestoboter

Na een beetje rond gezocht te hebben naar een lekker receptje kwam ik hier op uit. Let wel op dat de bereidingstijd zeker 1 uur en 45 minuten in beslag gaat nemen begin dus wel op tijd!


Recept beenham uit de oven met pestoboter

– Voorbereiding 1 uur.
– Oven 35 minuten.
– Rusten 10 minuten.

Ingrediënten:
– 500 gr. beenham
– 50 gr. zachte boter
– 100gr. rode pesto boter
– zwarte peper
– 2 el olijfolie
– 4 el balsamico azijn
– 1 dl droge rode wijn
– 190ml vlesfond
– 4 takjes tijm
– 4 zongedroogde tomaten
– 4 blaadjes verse basilicum

Voorbereiding
Besprenkel de beenham met olie een 2 el balsamicoazijn en zet het 1 uur afgedekt in de koelkast.
Doe de pestoboter in een spuitzak met een grove mondstuk en maak er 4 toefen van laat dit 1 uur in de koelkast verder opstijven.

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Smelt de boter en braad de beenham hierin aan en doe deze met het braadvet in de ovenschaal.
Doe de beenham voor 35 minuten in de oven.

Maak intussen de saus.
Breng de wijn aan de kook in een steelpan.
Doe de fond, tijm en de rest van de azijn erbij.
Kook het voor de helft in, in 15 minuten.
Zeef de saus boven een kan.
Dep de tomaten droog met keuken papier en snijd er dunne reepjes van.

Neem de beenham uit de oven en laat deze onder aluminium folie 10 minuten rusten.

De ingekookte bouillon door het aanbaksel roeren, breng het op smaak met peper en zout.

Snijd de beenham in plakken en schep de saus erover heen, leg daarnaast een toefje pestoboter en garneer met de tomaatreepjes.

Lekker met een salade en stokbrood.

Met dank aan Cided

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *