Categorieën

Beenham met whisky en honing

Van de week weer een nieuw recept, beenham met whisky en honing, geprobeerd en deze is om je vingers erbij af te likken gewoon weg verrukkelijk. Heerlijk dat de honing karameliseerd in de oven.
Ik kan zeggen dat dit de beste beenham recept is die ik tot nu toe gemaakt hebt.


Recept beenham met whisky en honing

Bereidingstijd , 45 minuten soeppan , 1,5 uur marineren , 30 minuten oven
– 1 beenham a 400-500gr.
– 1 liter groente- of kippenbouillon
– 1 borrelglas whisky
– 4 el olijfolie
– 0,5 el chilipoeder
– 1 sjalot
– peper en zout
– 2,5 el honing

Voorbereiding
Verwarm de bouillon in een grote pan en laat de beenham er in 45 minuten in koken op laag vuur.
Laat de ham afkoelen na 45 minuten en meng de whiskey, olie, chilipoeder en honing in een grote kom en laat de beenham erin marineren voor 1-2 uur. De beenham wel af en toe omdraaien.

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Schil de sjalotjes en snijd deze in grote stukken.
Doe de beenham in een ovenschaal en begiet deze met de marinade, leg de sjalotjes rondom.
Draai de ovenstand naar 160 graden en zet het voor 30 minuten in de oven. Draai de beenham af en toe om en bedruip deze met de marinade in de ovenschaal
Serveer de beenham met een opgewarmd bord.

Eets Smakelijk!

Bron:
Chello2005 op Smulweb

One thought on “Beenham met whisky en honing

  1. Heb het een tijdje geleden gemaakt, heerlijk! Was nog wat over, koud gegeten op brood, was ook verrukkelijk.
    Morgen staat het op het menu voor een familie etentje, succes verzekerd denk ik!

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *