Categorieën

Bladerdeeg groente vlees ovenschotel

Een verrassend lekkere bladerdeeg groente vlees ovenschotel! Dit recept heb ik via mijn schoonmoeder verkregen. Het is wel een erg vullende schotel door de bladerdeeg, vlees en ei.
Deze ovenschotel is ook erg lekker met reepjes ham en chorizo. Probeer dat maar eens!


Recept bladerdeeg groente vlees ovenschotel

Hoofdgerecht: 4 personen

Ingrediënten:
– 12 plakjes bladerdeeg
– 1 broccoli
– 2 a 3 eieren gekookt
– 400 gr. los gebakken gehakt
– plakjes kaas

Bereiding
Verwarm de oven voor op 220 graden.
Bladerdeeg plakjes ontdooien. Bekleed een vuurvast schaaltje ermee. Laat het bladerdeeg over de randen hangen.
Broccoli net gaar koken en kook de eieren.
Vul de ovenschaal met brocoli, plakjes ei, rul gebakken gehakt, plakjes kaas.
Alles in laagjes op elkaar stapelen tot het op is.
Bladerdeeg dichtmaken en de randjes goed aandrukken. Bestrijken met ei.
Doe de schotel in de oven voor 25 minuten op 220 graden.

Tip:
In plaats van gehakt, ook lekker met reepjes ham en blokjes gerookte chorizo.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *