Zalm met kruidenkorst

Een lekkere zalm met een kruidenkorst. Eens iets anders en er zit meer smaak aan door de kruiden korst. Zeker een lekkere afwisseling op de standaard gebakken zalm.
Hoofdgerecht 2 personen
Ingredienten:
– 2 stukken zalmfilet a 150- 200 gr.
– zout
– peper
– 1 eidooier, losgeklopt
– 2 el olie
– 50 gr. beschuit, fijn gemaakt
– peterselie, fijn gesneden
– dille, fijn gesneden
– dragon, fijngesneden
– bieslook, fijngesneden
– 125 ml creme fraiche
– 1 tl mosterd
Voorbereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Bereiding:
Meng het beschuit met 1 tl peterselie, 1 tl dille en 0,5 tl dragon in een kom.
Bestrooi de zalmfilets met zout en peper. Bestrijk de zalm (de kant waar het vel heeft gezeten) met de eidooier. Druk de zalm, met de kant waar de eidooier zit, in het beschuit mengsel zodat het goed blijft plakken.
Verhit olie in een pan en bak de zalm op de kruidenkorst voor 3 minuten.
Vet een ovenschaal in en doe de zalm erin met de kruidenkorst naar boven, laat de zalm voor 15 minuten garen in de oven.
Zet een steelpannetje op laag vuur. Doe de creme fraiche hierin en verwarm dit. Voeg de mosterd en de kruiden, 1 tl bieslook en 0,5 tl dille, toe en roer het geheel door. Net voor het serveren even de saus luchtig kloppen met een staafmixer.
Eets smakelijk!