Webbyishere.nl
Elke week wat anders...

Hoofdmenu

  • Kook hoekje
  • Moestuin tips and tricks

Zoek in recepten

Categorieën

Tags

Art Basilicum kweken bladerdeeg recept de moestuin eenvoudige recepten pasta Gehakt gehakt ovenschotel groente kweken groente kweken blog groenten recepten groententuin Hoofdgerecht kipfilet recept kip recept komkommer kweken Komkommerplant kruidentuin kweken in flat moestuinbak moestuin blog moestuin ideeen moestuin ontwerp nagerechten recepten op balkon kweken ovengerecht pastagerechtjes potlood tekening Recept recept kipfilet Saus recepten simpele gerechten avondeten simpele lekkere recepten tekening tekeningen tekening maken thuis kweken Toetje tomaat kweken tomaat plant tomaten kweken tuinieren op balkon vegetarische recepten verhoogde moestuinbak volkstuin wokken
Powered by
Foodies WordPress Theme

Zalm met kruidenkorst


Een lekkere zalm met een kruidenkorst. Eens iets anders en er zit meer smaak aan door de kruiden korst. Zeker een lekkere afwisseling op de standaard gebakken zalm.

Hoofdgerecht 2 personen

Ingredienten:

– 2 stukken zalmfilet a 150- 200 gr.
– zout
– peper
– 1 eidooier, losgeklopt
– 2 el olie
– 50 gr. beschuit, fijn gemaakt
– peterselie, fijn gesneden
– dille, fijn gesneden
– dragon, fijngesneden
– bieslook, fijngesneden
– 125 ml creme fraiche
– 1 tl mosterd

Voorbereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden.

Bereiding:
Meng het beschuit met 1 tl peterselie, 1 tl dille en 0,5 tl dragon in een kom.
Bestrooi de zalmfilets met zout en peper. Bestrijk de zalm (de kant waar het vel heeft gezeten) met de eidooier. Druk de zalm, met de kant waar de eidooier zit, in het beschuit mengsel zodat het goed blijft plakken.

Verhit olie in een pan en bak de zalm op de kruidenkorst voor 3 minuten.
Vet een ovenschaal in en doe de zalm erin met de kruidenkorst naar boven, laat de zalm voor 15 minuten garen in de oven.

Zet een steelpannetje op laag vuur. Doe de creme fraiche hierin en verwarm dit. Voeg de mosterd en de kruiden, 1 tl bieslook en 0,5 tl dille, toe en roer het geheel door. Net voor het serveren even de saus luchtig kloppen met een staafmixer.

Eets smakelijk!

image_pdfimage_print

Share this:

  • Click to share on Twitter (Opens in new window)
  • Click to share on Facebook (Opens in new window)

Geef een reactie Reactie annuleren

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


We gebruiken cookies op onze website. Als je accepteer klikt dan sta je toe dat alle cookies worden geplaatst.
Cookie instellingenAccepteer
Manage consent

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
SAVE & ACCEPT