Webbyishere.nl
Elke week wat anders...

Hoofdmenu

  • Kook hoekje
  • Moestuin tips and tricks

Zoek in recepten

Categorieën

Tags

Art Basilicum kweken bladerdeeg recept de moestuin eenvoudige recepten pasta Gehakt gehakt ovenschotel groente kweken groente kweken blog groenten recepten groententuin Hoofdgerecht kipfilet recept kip recept komkommer kweken Komkommerplant kruidentuin kweken in flat moestuinbak moestuin blog moestuin ideeen moestuin ontwerp nagerechten recepten op balkon kweken ovengerecht pastagerechtjes potlood tekening Recept recept kipfilet Saus recepten simpele gerechten avondeten simpele lekkere recepten tekening tekeningen tekening maken thuis kweken Toetje tomaat kweken tomaat plant tomaten kweken tuinieren op balkon vegetarische recepten verhoogde moestuinbak volkstuin wokken
Powered by
Foodies WordPress Theme

Varkensfilet in zoetzure saus

Varkensfilet in zoetzure saus

Heb jij je wel eens afgevraagd hoe je een zoetzure saus zelf kan maken? Het is helemaal niet zo lastig als je maar de ingrediënten weet welke erin moeten. Ik vind het altijd fijn om te weten wat er in mijn eten gaat en koop dan ook niet snel een kant-en-klare saus.
Variatietip; Varkensfilet in zoetzure saus gaat ook goed samen met rijst en kroepoek.


Recept varkensfilet in zoetzure saus

Hoofdgerecht: 2 personen
Voorbereiding: 20 minuten
Bereiding: 25-30 minuten

Ingrediënten:
– 200gr. ananasstukjes op siroop
– 400gr. varkensfilet
– 4 el sojasaus
– 4 el zonnebloemolie
– 1 el bruine bastardsuiker
– 1 teentje knoflook, gehakt
– 2 el witte wijn azijn
– 3 el ketchup
– 2 el honing
– 2 el chilisaus
– 1 el maizena
– 250 gr. mihoen
– 1 lente-/bosui

Voorbereiden
Giet de ananas af en vang het vocht op. Marineer het vlees 20 minuten in een mengsel van 2 el sojasaus, 2 el zonnebloemolie en bastardsuiker.

Bereiden
Bereid de mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit 2 el olie in de wok en roerbak hierin de vleesplakjes rondom bruin en gaar. Schep ze even uit de wok. Voeg de knoflook bij het bakvet met de wijnazijn, tomatenketchup, honing, en chilisaus. Meng de maizena met het ananassap, voeg dit toe en bind de saus. Voeg het vlees en de ananasblokjes toe en verwarm even. Serveer het gerecht bestrooid met bosui.

image_pdfimage_print

Share this:

  • Click to share on Twitter (Opens in new window)
  • Click to share on Facebook (Opens in new window)
Korte omschrijving
Recept naam
Varkensfilet in zoetzure saus
Kok
Webbyishere
Published On
2017-06-07
Bereidingstijd
0H20M
Kook tijd
0H25M
Totale tijd
0H45M

Geef een reactie Reactie annuleren

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


We gebruiken cookies op onze website. Als je accepteer klikt dan sta je toe dat alle cookies worden geplaatst.
Cookie instellingenAccepteer
Manage consent

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
SAVE & ACCEPT