1

Spruitjes uit de oven met parmezaan

Een lekkere variant met spruitjes uit de oven. Een eenvoudig en snel recept waar de oven het werk doet. Het scheelt ook dat je de spruitjes niet eerst hoeft te koken om gaar te worden. Door de olie en de hitte van de oven worden de spruitjes heerlijk gaar. Een aanrader om te eten met wat krokantjes van de paneermeel en pijnboompitjes.

Ingrediƫnten voor 2 personen

  • 350gr. spruitjes
  • olie
  • paneermeel of fijn gemaakt beschuitje of fijngemaakte cornflakes
  • 3 el pijnboompitjes
  • knoflook, fijngeperst
  • 40gr. geraspte parmezaanse kaas
  • bakpapier

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden. Maak de spruitjes schoon en doe ze in een grote schaal. Doe wat olie bij de spruitjes, pijnboompitten, fijngeperste knoflook en paneermeel en meng het geheel goed om. Rooster ongeveer 15 minuten in de oven.

Neem uit de oven, schep het geheel even goed om en bestrooi met de parmezaanse kaas. Rooster nog 5-10 minuten in de oven. Let de laatste minuten extra op of het niet te donker kleurt.

Voor erbij, Ik heb naast de spruitjes ook op de bakplaat wat patat gebakken. Dat gaat prima samen. Ze hebben ongeveer dezelfde temperatuur en baktijd nodig. Als je dan een vegetarisch burger erbij in de oven doet op het rooster dan ben je zo klaar met alles.