Webbyishere.nl
Elke week wat anders...

Hoofdmenu

  • Kook hoekje
  • Moestuin tips and tricks

Zoek in recepten

Categorieën

Tags

Art Basilicum kweken bladerdeeg recept de moestuin eenvoudige recepten pasta Gehakt gehakt ovenschotel groente kweken groente kweken blog groenten recepten groententuin Hoofdgerecht kipfilet recept kip recept komkommer kweken Komkommerplant kruidentuin kweken in flat moestuinbak moestuin blog moestuin ideeen moestuin ontwerp nagerechten recepten op balkon kweken ovengerecht pastagerechtjes potlood tekening Recept recept kipfilet Saus recepten simpele gerechten avondeten simpele lekkere recepten tekening tekeningen tekening maken thuis kweken Toetje tomaat kweken tomaat plant tomaten kweken tuinieren op balkon vegetarische recepten verhoogde moestuinbak volkstuin wokken
Powered by
Foodies WordPress Theme

Gehakt bladerdeeg ovenschotel met spinazie

Foto van gehakt bladerdeeg ovenschotel met spinazie aangesneden op het bord closeup

Vandaag een ovenschotel gemaakt met gehakt, spinazie, nootjes en bladerdeeg. Het was lekker en weer eens wat anders.


Recept

Bereidingstijd: 20 minuten

Oventijd: 20-25 minuten

– 10 vellen bladerdeeg
– 400 gram gehakt
– 300 gram diepvries spinazie
– 2 el hete currypoeder
– 1 rode ui
– 25 gram pijnboompitten
– 50 gram walnoten
– 200 gram creme fraiche
– 2 eieren
– springvorm
– boter

Bereiding
Ontdooi de bladerdeeg.
Verwarm de oven voor op 220 graden.
Rooster de pijnboompitten en walnoten.
Snipper de ui fijn.

Doe de spinazie in een steelpan met wat water en ontdooi dit.
Fruit de ui in een koekepan. Voeg het rundergehakt toe en bak het rul. Voeg de paprikapoeder toe. Roer alles goed om en laat het op een zacht vuurtje staan.
Klop de eieren los en voeg de creme fraiche toe. Meng de creme fraiche en het ei tot alle klonten verdwenen zijn.
Laat de spinazie helemaal uitlekken, druk de spinazie nog wat aan in de zeef om het overtollige water eruit te krijgen.
Beboter de springvorm en bekleed deze met het bladerdeeg.
Als de spinazie uitgelekt is voeg deze samen bij het vleesmengsel en roer het goed om.
Voeg het vlees/spinazie mengsel toe in de springvorm met het bladerdeeg.
Doe daar boven op het creme fraiche mengsel. Strooi de geroosterde pijnboompitten en walnoten eroverheen. Vouw het bladerdeeg naar binnen.

Doe de ovenschotel voor 20 minuten in de oven.

Foto van gehakt bladerdeeg ovenschotel met spinazie stap 1
Foto van gehakt bladerdeeg ovenschotel met spinazie stap 2
Foto van gehakt bladerdeeg ovenschotel met spinazie net uit de oven

Foto van gehakt bladerdeeg ovenschotel met spinazie aangesneden op het bord
Foto van gehakt bladerdeeg ovenschotel met spinazie aangesneden op het bord closeup

image_pdfimage_print

Share this:

  • Click to share on Twitter (Opens in new window)
  • Click to share on Facebook (Opens in new window)
Korte omschrijving
recipe image
Recept naam
Gehakt bladerdeeg ovenschotel met spinazie
Kok
Webbyishere
Published On
2017-05-15
Bereidingstijd
0H20M
Kook tijd
0H25M
Totale tijd
0H45M

We gebruiken cookies op onze website. Als je accepteer klikt dan sta je toe dat alle cookies worden geplaatst.
Cookie instellingenAccepteer
Manage consent

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
SAVE & ACCEPT

 
Loading Comments...
Comment
    ×