Mexicaanse gehaktschotel: Gehakt, banaan en rozijnen met tortillachips uit de oven

Ik dacht laat ik eens compleet iets anders doen met gehakt dan macaroni, spaghetti, gehaktballen, hamburgers . Dat wordt het 9 van de 10 keer toch wel.
Na even googlen, ben ik op onderstaand recept gestuit en wat is dat verrassend lekker! Ik wist absoluut niet dat banaan en rozijnen met deze combinatie er zo mooi uit zouden komen.

Het recept is net uit de ovengehaald, de grill is even iets te hard gegaan met 10 minuten erin. Maar dit zijn alleen de uitstekende punten van de tortilla chips.

Dit wordt een blijvend gerechtje voor ons.
Recept:
- 500 gr. gehakt
- 1 ui gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, klein gesneden
- 2 theelepels chilipoeder
- 1 theelepel gemalen koriander
- 0,5 theelepel kaneelpoeder
- 1 blikje tomaten stukjes
- 2 eetlepels rozijnen
- Tortillachips naturel
- 100 gr. Jonge kaas geraspt
- 1 banaan, in plakjes gesneden
- Ovenschaal
In plaats van tomatenstukjes uit een blik te gebruiken kan je ook 2 tomaten in stukjes snijden en 1 blikje tomatenpuree en een scheut water gebruiken.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snijd de ui en knoflook klein. Snijd de banaan in plakjes. Fruit de knoflook en ui in de pan voor een paar minuten. Voeg het gehakt toe en bak dit rul.
Voeg de tomatenblokjes, de kruiden, rozijnen en banaan toe aan het gehakt. Laat het ongeveer 15 minuten pruttelen.
Pak de ovenschaal en doe het gehaktmengsel erin. Doe de tortillachips erop en strooi de kaas daaroverheen.
Zet het in de voorverwarmde oven voor een 10-15 minuten tot de kaas goed is gesmolten.