Webbyishere.nl
Elke week wat anders...

Hoofdmenu

  • Kook hoekje
  • Moestuin tips and tricks

Zoek in recepten

Categorieën

Tags

Art Basilicum kweken bladerdeeg recept de moestuin eenvoudige recepten pasta Gehakt gehakt ovenschotel groente kweken groente kweken blog groenten recepten groententuin Hoofdgerecht kipfilet recept kip recept komkommer kweken Komkommerplant kruidentuin kweken in flat moestuinbak moestuin blog moestuin ideeen moestuin ontwerp nagerechten recepten op balkon kweken ovengerecht pastagerechtjes potlood tekening Recept recept kipfilet Saus recepten simpele gerechten avondeten simpele lekkere recepten tekening tekeningen tekening maken thuis kweken Toetje tomaat kweken tomaat plant tomaten kweken tuinieren op balkon vegetarische recepten verhoogde moestuinbak volkstuin wokken
Powered by
Foodies WordPress Theme

Mexicaanse gehaktschotel: Gehakt, banaan en rozijnen met tortillachips uit de oven


Ik dacht laat ik eens compleet iets anders doen met gehakt dan macaroni, spaghetti, gehaktballen, hamburgers . Dat wordt het 9 van de 10 keer toch wel.

Na even googlen, ben ik op onderstaand recept gestuit en wat is dat verrassend lekker! Ik wist absoluut niet dat banaan en rozijnen met deze combinatie er zo mooi uit zouden komen.

Mexicaans gehaktschotel

Het recept is net uit de ovengehaald, de grill is even iets te hard gegaan met 10 minuten erin. Maar dit zijn alleen de uitstekende punten van de tortilla chips.

Mexicaanse gehaktschotel

Dit wordt een blijvend gerechtje voor ons.

Recept:

  • 500 gr. gehakt
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, klein gesneden
  • 2 theelepels chilipoeder
  • 1 theelepel gemalen koriander
  • 0,5 theelepel kaneelpoeder
  • 1 blikje tomaten stukjes
  • 2 eetlepels rozijnen
  • Tortillachips naturel
  • 100 gr. Jonge kaas geraspt
  • 1 banaan, in plakjes gesneden
  • Ovenschaal

In plaats van tomatenstukjes uit een blik te gebruiken kan je ook 2 tomaten in stukjes snijden en 1 blikje tomatenpuree en een scheut water gebruiken.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Snijd de ui en knoflook klein. Snijd de banaan in plakjes. Fruit de knoflook en ui in de pan voor een paar minuten. Voeg het gehakt toe en bak dit rul.
Voeg de tomatenblokjes, de kruiden, rozijnen en banaan toe aan het gehakt. Laat het ongeveer 15 minuten pruttelen.
Pak de ovenschaal en doe het gehaktmengsel erin. Doe de tortillachips erop en strooi de kaas daaroverheen.

Zet het in de voorverwarmde oven voor een 10-15 minuten tot de kaas goed is gesmolten.

image_pdfimage_print

Share this:

  • Click to share on Twitter (Opens in new window)
  • Click to share on Facebook (Opens in new window)

Geef een reactie Reactie annuleren

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


We gebruiken cookies op onze website. Als je accepteer klikt dan sta je toe dat alle cookies worden geplaatst.
Cookie instellingenAccepteer
Manage consent

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
SAVE & ACCEPT