Webbyishere.nl
Elke week wat anders...

Hoofdmenu

  • Kook hoekje
  • Moestuin tips and tricks

Zoek in recepten

Categorieën

Tags

Art Basilicum kweken bladerdeeg recept de moestuin eenvoudige recepten pasta Gehakt gehakt ovenschotel groente kweken groente kweken blog groenten recepten groententuin Hoofdgerecht kipfilet recept kip recept komkommer kweken Komkommerplant kruidentuin kweken in flat moestuinbak moestuin blog moestuin ideeen moestuin ontwerp nagerechten recepten op balkon kweken ovengerecht pastagerechtjes potlood tekening Recept recept kipfilet Saus recepten simpele gerechten avondeten simpele lekkere recepten tekening tekeningen tekening maken thuis kweken Toetje tomaat kweken tomaat plant tomaten kweken tuinieren op balkon vegetarische recepten verhoogde moestuinbak volkstuin wokken
Powered by
Foodies WordPress Theme

Klassieke pesto recept

Basilicum planten met bloemen

Het maken van een klassieke pesto is simpel en de smaak is zo krachtig. Je krijgt er nog meer voldoening uit als je zelf de basilicum opgekweekt hebt vanuit zaad. Basilicum is een makkelijke plant om binnenshuis te groeien op een zonnige plek.

In de winkel staat ook op elk willekeurig potje de naam pesto. Echter, de ingrediënten welke daar in kunnen zitten zijn heel anders. Ik heb ze wel gezien met aardappel en cashewnoten bijvoorbeeld. De smaak is dan niet te vergelijken met de klassieke pesto. De prijs van deze neppe pesto’s is dan vanzelfsprekend ook een stuk lager doordat er goedkopere ingrediënten gebruikt zijn.
Ben je op zoek naar een goede pesto let dan eerst op de prijs in de supermarkt. Pak de duurste potjes er tussen uit en bekijk de ingrediënten. Dan weet je tenminste wat je koopt. De duurdere potjes zijn namelijk vaker de echte pesto’s.

Bewaartip: 
Wil je het lang kunnen bewaren, dat kan ook. Gebruik dan een weck potje en leg een laagje olie bovenop om de pesto af te sluiten tegen schimmelgroei. Klem de deksel erop zodanig dat de olie er een beetje overheen komt.  De pesto kan zo enkele maanden bewaard worden op een koele en donkere plek.


Recept klassieke pesto

Ingrediënten:
– 55 gr. basilicumblaadjes , is ongeveer 1 basilicum plant, grof gescheurd
– 1 teentje knoflook
– 55gr. pijnboompitten, geroosterd
– 1 dl olijfolie
– 55gr. fijn geraspte parmezaanse kaas
– (zee)zout en peper

Bereiding
Pureer de basilicum, knoflook en pijnboompitten en olijfolie tot het een gladde massa is.
Roer de parmezaansekaas erdoor en voeg naar smaak zout en peper toe.

De pesto kan afgedekt maximaal 1 week bewaard worden in de koelkast.

image_pdfimage_print

Share this:

  • Click to share on Twitter (Opens in new window)
  • Click to share on Facebook (Opens in new window)
Korte omschrijving
Recept naam
Klassieke pesto recept
Kok
Webbyishere
Published On
2017-06-07

Geef een reactie Reactie annuleren

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


We gebruiken cookies op onze website. Als je accepteer klikt dan sta je toe dat alle cookies worden geplaatst.
Cookie instellingenAccepteer
Manage consent

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
SAVE & ACCEPT