Kabeljauw ovenschotel

Een lekker recept. Je kan altijd meer kaas toevoegen dan wat hieronder is vermeld. Meer kaas hoe lekkerder de saus, althans vind ik.
Hieronder op de foto het resultaat van een iets te grote ovenschaal voor dit recept

Hoofdgerecht 2 personen
Bereiding: 30 minuten
Oventijd: 30 minuten
Ingredienten
– 500 gr. verse spinazie
– 250 gr. kabeljauw
– 450 gr. aardappels
– 150 gr. tomaten
– 20 gr. bloem
– 20 gr. boter
– 1 dl kippenbouillon
– 1 dl melk
– 2 el marsala, kookwijn
– 1 ei dooier
– 0,5 el citroensap
– 50 gr. oude kaas
– 0,5 el dille
Voorbereiding
Maak de spinazie schoon en kook de spinazie even kort zodat het gekrompen is. Laat het goed uitlekken.
Ontvel de tomaten door een kruis in de onderkant te snijden en deze in kokend heet water voor enkele minuten te leggen. Haal de tomaat eruit en je kan het velletje er zo vanaf halen.
Snijd de tomaat in plakjes.
Schil de aardappel en snijd ze in plakjes.
Snijd de kabeljauw in plakjes.
Verwarm de oven voor op 220 graden.
Bereiding
Kook de aardappelplakjes enkele minuten voor in gezouten water.
Zet een steelpan op voor de saus. Smelt de boter en voeg de bloem toe. Laat de roux voor 3 minuutjes zachtjes garen. Roer dan de bouillon erdoor en roer dit goed door. Voeg de melk toe en de wijn.
Laat de saus zachtjes indikken. (Niet koken dus!)
Als de saus te dik wordt voeg je een beetje wijn toe of water.
Roer dan de mosterd, 2/3 van de kaas, de eidooier en de citroensap erdoor. Breng het geheel op smaak met peper en zout.
Maak in de ovenschaal lagen van aardappel, spinazie, tomaat en dan kabeljauw. Dek de laag af met een laagje kaassaus.
Eindig met een laagje aardappel en saus. Strooi dan de rest van de kaas erover en de dille.
Doe de ovenschaal in de oven voor 30 minuten.