Webbyishere.nl
Elke week wat anders...

Hoofdmenu

  • Kook hoekje
  • Moestuin tips and tricks

Zoek in recepten

Categorieën

Tags

Art Basilicum kweken bladerdeeg recept de moestuin eenvoudige recepten pasta Gehakt gehakt ovenschotel groente kweken groente kweken blog groenten recepten groententuin Hoofdgerecht kipfilet recept kip recept komkommer kweken Komkommerplant kruidentuin kweken in flat moestuinbak moestuin blog moestuin ideeen moestuin ontwerp nagerechten recepten op balkon kweken ovengerecht pastagerechtjes potlood tekening Recept recept kipfilet Saus recepten simpele gerechten avondeten simpele lekkere recepten tekening tekeningen tekening maken thuis kweken Toetje tomaat kweken tomaat plant tomaten kweken tuinieren op balkon vegetarische recepten verhoogde moestuinbak volkstuin wokken
Powered by
Foodies WordPress Theme

Kabeljauw ovenschotel


Kabeljauw ovenschotel met kaassaus

Een lekker recept. Je kan altijd meer kaas toevoegen dan wat hieronder is vermeld. Meer kaas hoe lekkerder de saus, althans vind ik.

Hieronder op de foto het resultaat van een iets te grote ovenschaal voor dit recept

Kabeljauw ovenschotel met kaassaus

Hoofdgerecht 2 personen
Bereiding: 30 minuten
Oventijd: 30 minuten

Ingredienten
– 500 gr. verse spinazie
– 250 gr. kabeljauw
– 450 gr. aardappels
– 150 gr. tomaten
– 20 gr. bloem
– 20 gr. boter
– 1 dl kippenbouillon
– 1 dl melk
– 2 el marsala, kookwijn
– 1 ei dooier
– 0,5 el citroensap
– 50 gr. oude kaas
– 0,5 el dille

Voorbereiding
Maak de spinazie schoon en kook de spinazie even kort zodat het gekrompen is. Laat het goed uitlekken.

Ontvel de tomaten door een kruis in de onderkant te snijden en deze in kokend heet water voor enkele minuten te leggen. Haal de tomaat eruit en je kan het velletje er zo vanaf halen.

Snijd de tomaat in plakjes.
Schil de aardappel en snijd ze in plakjes.
Snijd de kabeljauw in plakjes.
Verwarm de oven voor op 220 graden.

Bereiding
Kook de aardappelplakjes enkele minuten voor in gezouten water.
Zet een steelpan op voor de saus. Smelt de boter en voeg de bloem toe. Laat de roux voor 3 minuutjes zachtjes garen. Roer dan de bouillon erdoor en roer dit goed door. Voeg de melk toe en de wijn.
Laat de saus zachtjes indikken. (Niet koken dus!)
Als de saus te dik wordt voeg je een beetje wijn toe of water.
Roer dan de mosterd, 2/3 van de kaas, de eidooier en de citroensap erdoor. Breng het geheel op smaak met peper en zout.

Maak in de ovenschaal lagen van aardappel, spinazie, tomaat en dan kabeljauw. Dek de laag af met een laagje kaassaus.

Eindig met een laagje aardappel en saus. Strooi dan de rest van de kaas erover en de dille.

Doe de ovenschaal in de oven voor 30 minuten.

image_pdfimage_print

Share this:

  • Click to share on Twitter (Opens in new window)
  • Click to share on Facebook (Opens in new window)

Geef een reactie Reactie annuleren

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


We gebruiken cookies op onze website. Als je accepteer klikt dan sta je toe dat alle cookies worden geplaatst.
Cookie instellingenAccepteer
Manage consent

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
SAVE & ACCEPT