Hete schnitzel met paksoi
Gisteren heb ik een lekker wok gerecht gemaakt met paksoi.
Paksoi is een nieuwe groente voor me en heb gewoon maar een beetje van dit en een beetje van dat gedaan met koken.
Een lekkere milde groente welke ik zeker vaker ga bereiden!

Hoofdgerecht 2 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
-1 struik paksoi
– 2 schnitzels, ongepaneerd
– 1 mok droge pandan rijst (dit is genoeg voor 2 personen)
– 70 ml zoete chilisaus
– 1 ui, gesnipperd
– paprikapoeder
– oosterse roerbakolie
– peper, zout
Zet een grote pan water op voor de rijst en volg de aanwijzingen op de verpakking.
Maak de paksoi schoon en snij deze in reepjes. Snij de schnitzels in reepjes.
Doe een scheut olie in de wok. Roerbak de ui tot deze glazig is en voeg dan de paksoi erbij roerbak dit geheel enkele minuten. Voeg de peper en zout toe naar eigen smaak.
Voeg de reepjes schnitzel erbij. Bak dit gaar.
Schenk de chilisaus erbij en laat dit op laag vuur doorpruttelen tot dat de rijst gaar is.
Giet de rijst af en voeg dit toe in de wok.
Laat het geheel niet meer dan enkele minuten even bakken.
Lekker met seroendeng.
Eet smakelijk!