Groente ovenschotel met pompoen, spruitjes en champignon

Deze ovenschotel is makkelijk en lekker om te maken. Ik heb het recept gevonden en een beetje aangepast zodat het meer naar onze smaak is. Het is een verrassende combinatie en de cranberry’s maken het gerecht mooi af.
Het ziet er ook heel kerst uit met alle kleuren. Oranje van de pompoen, groen van de spruitjes en rood van de cranberry’s. Een kleine bonus is wel dat het ook vegetarisch is en een hoofdgerecht. Je hoeft met dit recept er verder niets bij te maken. Lekker makkelijk.
Hoofdgerecht voor 2 personen
Bereiding 30 minuten
Oventijd 30 minuten
Ingrediënten
- 100 gr. champignons
- 200 gr. spruitjes
- 1 uitje
- 400 gr. fles pompoen
- 75 gr. cranberry
- 0,5 tl tijm
- 3 el bloem
- boter / olie
- 250 ml. groentebouillon
- 1 rol vers bladerdeeg of 6 velletjes bladerdeeg uit de vriezer
- ovenschaal
- leuke koekjes vorm uitsteker, ster voor kerst of gewoon iets anders
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snij de champignons in stukjes / plakjes. Maak de pompoen schoon, haal de schil eraf en snijd het in blokjes. Maak de spruitjes schoon.
Breng een pan met water aan de kook. Kook de spruitjes en pompoen ca. 10 minuten beetgaar en giet het daarna af.
Snipper de ui en fruit aan in een pan met olie of boter. Voeg de champignons toe en bak het even mee dat de champignons gaar zijn. Voeg de bloem toe en roer het goed door. Giet de bouillon erbij en roer het door. Doe de spruitjes, cranberry en pompoen blokjes bij de saus in de pan. Breng het mengsel op smaak met tijm.
Verdeel het mengsel dan in een ovenschaal. Als je losse velletjes bladerdeeg gebruikt dan druk je deze aan elkaar tot 1 grote lap. Druk er een paar sterren of iets anders uit met een koekjes vorm en plak deze op een ander stuk. Leg dan het deeg op de vulling in de schaal en duw de randen een beetje naar binnen.
Bak 25 tot 30 minuten in de oven.