Gnocchi ovenschotel met gehakt en spinazie
Een receptje gemaakt met gnocchi deze keer. Gnocchi is lekker te combineren met gehakt, spinazie en creme fraiche. We hebben dit al eens vaker gemaakt en is een blijvertje voor ons.
Hoofdgerecht voor 3-4 personen
Oventijd: 25 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Ingredienten
– 500 gr gnocchi
– 300 gr rundergehakt
– 225 gr diepvries spinazie
– 200 gr creme fraiche
– 175 gr kaas, geraspt
– 30 gr pijnboompitten
– 1 bouillonblokje
– halve ui
– 1 teen knoflook
– 1 el olie
– 1 el bloem
Voorbereiding
Rasp de kaas. Pel en snipper de ui en de knoflook. Verwarm de oven voor op 200 graden.
Bereiding
Verwarm de spinazie in een pannetje met wat water.
Verwarm olie in een pan en bak het gehakt los. Voeg de ui en knoflook toe en bestuif het geheel met bloem. Bak het mengsel enkele minuten.
Voeg 300ml water, de creme fraiche en het bouillonblokje bij het gehakt.
Breng het aan de kook en laat het op zacht vuur 5 minuten sudderen.
Giet de spinazie af als deze klaar is.
Doe de helft van de kaas bij de gehaktsaus.
Breng het geheel op smaak met peper en zout.
Vet een ovenschaal in en doe de gnocchi en de spinazie erin. Giet de gehaktsaus eroverheen. Bestrooi het geheel met de rest van de kaas en de pijnboompitten.
Doe de schotel 25 minuten in de oven waarvan de laatste 5 minuten met ventilator aan.