Webbyishere.nl
Elke week wat anders...

Hoofdmenu

  • Kook hoekje
  • Moestuin tips and tricks

Zoek in recepten

Categorieën

Tags

Art Basilicum kweken bladerdeeg recept de moestuin eenvoudige recepten pasta Gehakt gehakt ovenschotel groente kweken groente kweken blog groenten recepten groententuin Hoofdgerecht kipfilet recept kip recept komkommer kweken Komkommerplant kruidentuin kweken in flat moestuinbak moestuin blog moestuin ideeen moestuin ontwerp nagerechten recepten op balkon kweken ovengerecht pastagerechtjes potlood tekening Recept recept kipfilet Saus recepten simpele gerechten avondeten simpele lekkere recepten tekening tekeningen tekening maken thuis kweken Toetje tomaat kweken tomaat plant tomaten kweken tuinieren op balkon vegetarische recepten verhoogde moestuinbak volkstuin wokken
Powered by
Foodies WordPress Theme

Gevulde kip met appel

Foto van een gevulde kip met appel net uit de oven op een bord

Een erg lekkere gevulde kip. Misschien lijkt het wat raar om appel erin te doen maar uit eindresultaat is er wel.


Recept

Hoofdgerecht 3-4 personen (ligt aan de grote van de kip)

Bereidingstijd: 30 minuten en 80 minuten oventijd

– 2 sneedjes brood, zonder korst
– 60 ml melk
– 60 gr. boter
– 125 gr. spekblokjes
– 1 zoetzureappel ( bijv. elstar)
– 50 gr. walnoten, grof gehakt
– 2 tl italiaanse kruiden
– 1 ei, losgeklopt
– 2 teentjes knoflook
– 1 sjalotje
– 1 hele kip
– 4 el olijfolie
– keukentouw
– braadslee

Voorbereiding:
Verwarm de oven voor op 175 graden.

Voor de vulling:
Week het brood in de melk voor 2 minuten, knijp het uit en doe het in een grote kom.
Verhit 20 gr. boter (of olijfolie) in een pan en bak de spekblokjes 5 min. Doe de spekblokjes met het bakvet bij het brood in de kom.
Snijd de appel zonder te schillen in kleine stukjes en voeg toe aan het brood en het spek.
Doe de walnoten, de italiaanse kruiden, het ei, de knoflook en de sjalotten erbij en meng het door elkaar.
Breng opsmaak met peper en zout.

Bereiding:
Dep de kip van binnen en van buiten droog met keukenpapier.
Vul de kip met het mengsel en bind de poten dicht tegen het lijf aan elkaar met keukentouw.
Wrijf de kip in met 2 el oli en vervolgens royaal met peper en zout. Leg met de borst naar beneden in de braadsle. Smelt in een pan de rest van de boter en giet dit over de kip.

Plaats de braadslee in de oven en braad het in 70- 80 minuten gaar.
Bedruip regelmatig met braadvet.

Neem de kip uit de oven en bedruip nog een laatste maal met braadvet. Dek af met aluminium folie en laat nog 10 minuten rusten.

Eets smakelijk!

image_pdfimage_print

Share this:

  • Click to share on Twitter (Opens in new window)
  • Click to share on Facebook (Opens in new window)
Korte omschrijving
Recept naam
Gevulde kip met appel
Kok
Webbyishere
Published On
2017-06-18
Bereidingstijd
0H30M
Kook tijd
1H20M
Totale tijd
1H50M
Gemiddelde rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

1 thought on “Gevulde kip met appel”

  1. Yuka says:
    10 oktober 2011 om 10:05

    Een erg lekker recept. Alleen mijn kip was niet gaar met 80 minuten.
    Dus indien je dit gaat maken goed in de gaten houden. mijn kip heb ik 60 min. met folie, 35 minuten zonder folie afbraden en daarna nog eens 10 minuten op 250 graden. (gewone oven) Verder had ik verse appelmoes gemaakt met komkommer/tomaten salade en krieltjes.

Geef een reactie Reactie annuleren

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


We gebruiken cookies op onze website. Als je accepteer klikt dan sta je toe dat alle cookies worden geplaatst.
Cookie instellingenAccepteer
Manage consent

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
SAVE & ACCEPT