Gehakt ovenschotel met filodeeg
Een recept met lekker veel vlees en geen groentes. Ideaal als je niet van groentes houd! Echt iets voor de vlees liefhebber. Deze gehakt ovenschotel is lekker gekruid en wordt afgedekt onder een laagje filodeeg.
Hoofdgerecht: 2-3 personen
Bereidingstijd: 15 minuten
Oventijd: 45 minuten
Ingrediënten
– 500 gr. gehakt
– 50 gr. rozijnen
– 12 vellen filodeeg
– 1 klein blikje tomatenpuree
– 2 knoflooktenen
– 1 ui
– 1 tl kaneelpoeder
– 1 tl kerriepoeder
– 2 tl komijnpoeder
– 3 el koriander blad
– mespuntje kruidnagelpoeder
– boter
– 2 el olie
Voorbereiding
Ontdooi de filodeeg op tijd.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Pen en snipper de ui en knoflook.
Bereiding
Fruit de ui en knoflook in een pan en bak het gehakt rul.
Voeg de kruiden, tomatenpuree en rozijnen toe.
Laat dit een paar minuten sudderen.
Breng het op smaak met zout en peper.
Vet de ovenschaal in en bekleed te schaal met de vellen filodeeg laat voldoende filodeeg over de rand heen hangen.
Schep het gehaktmengsel in de schaal en doe het in de oven voor 45 minuten. Let op als de filodeeg te bruin wordt de schaal afdekken met aluminiumfolie.
Eets smakeljk!