Kipfilet met kruidenboter uit de oven recept

Onderstaand recept kipfilet met kruidenboter uit de oven heb ik in een creatieve bui in elkaar gezet.
Recept
Bereidingstijd: 35 minuten
Ingrediënten
– 2 kipfilets
– 50 gr. kruidenboter
– 125 ml kippenbouillon
– 50 gr. pijnboompitten
– 150 gr. kaas geraspt, oude kaas zorgt voor een sterkere smaak
– 2 el olie
– 20 gr. boter
Voorbereiden:
Snij de kipfilets in de lengte maar niet helemaal door maar tot de helft Rasp de kaas. Rooster de pijnboompitten. Vet de ovenschaal in. Verwarm de oven voor op 200 graden.
Bereiden:
Meng de pijnboompitten direct zodat ze nog heet zijn met de kruidenboter en de geraspte kaas. Meng dit geheel totdat de kruidenboter helemaal gesmolten is. Leg de kipfilets in de ovenschaal, doe in de snedes het kaas-kruidenboter-pijnboompitten mengsel, en strooi de rest over de kipfilets zodat alles is bedekt. Schenk de kippenbouillon om de kipfilets heen. Leg op de kipfilets de boter in blokjes. Doe de schotel in de oven voor 20-25 minuten.





