Categorieën

Ui patat maken

Vind jij ui ook zo lekker? Een lekkere hashee, gebakken uitjes en voeg je het altijd toe in alle gerechten omdat het anders geen smaak heeft? Dan weet ik zeker dat je dit recept ook weet te waarderen! Ui patat maken is niet heel erg lastig.

Het is lekker om van te snoepen als je van ui houd natuurlijk.


Recept Ui patat

Bijgerecht: 2 personen
Bereiding: 15 minuten
Oventijd: 10 a 15 minuten

  • 1 grote ui
  • 2 eieren
  • 3 el bloem
  • 1 tl paprikapoeder
  • paneermeel of fijngemaakte cornflakes of fijngemaakt beschuit

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snijd de ui in repen van ongeveer 1cm dik.
Meng de bloem en de paprikapoeder in een schaaltje.
Klop de eieren los en doe dit een tweede schaaltje.
Doe de paneermeel / fijngemaakte cornflakes of beschuit in een derde schaaltje.

Haal de repen ui eerst door de bloem, dan het ei en als laatste de paneermeel / fijngemaakte cornflakes of beschuit.

Verdeel het ui patat over een bakplaat met bakpapier heen. Zet het geheel in de oven voor 10 a 15 minuten tot het korstje bruin kleurt.