Categorieën

Spinazie pizza

Het recept voor een spinazie pizza ben ik tegengekomen als een recepttip op de verpakking van de verse spinazie. De recepttip op de verpakking werd de pizza gemaakt met ei maar dat vind ik altijd wat lastig om rauw ei in een soort spinazie dammetje te gieten. De dammetjes zijn altijd lek bij mij. Met dit in gedachte heb ik mijn eigen recept gemaakt. Toch eens kijken of ik het originele recept kan maken binnenkort.

Een lekker gezonde variant op een standaard pizza. Er kan ook makkelijk gecombineerd worden met de spinazie. Je kan in 1 keer meerdere soorten maken om lekker mee af te wisselen. Onderstaand recept worden er 3 soorten tegelijkertijd gemaakt. Maak jij dit ook?

 


Recept Spinazie Pizza

Hoofdgerecht 2 personen

Bereiding: 30 min. + 15 a 20 minuten oven

  • Turksbrood of stokbrood of ciabatta
  • 200 gr. kruidenroomkaas
  • 75 gr. pijnboompitten
  • 500 gr. verse spinazie
  • 100 gr. geraspte kaas
  • 2 – 3 plakjes gerookte zalm
  • 2 – 3 plakjes gerookte kip
  • 2 teentje knoflook, fijn gesneden
  • 1 kleine ui gesnipperd

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd het brood horizontaal doormidden. Bij grote broden verdeel dit eventueel in kleinere stukken zodat het makkelijker is te eten is.
Leg de delen naast elkaar op de bakplaat met de snijkant boven.
Bak het brood ongeveer 3 a 5 minuten licht knapperig. Haal daarna het brood uit de oven. Zet de oven niet uit.
Fruit de knoflook en de ui. Voeg de verse spinazie toe aan de knoflook en ui. Roerbak dit tot de spinazie is geslonken.
Rooster de pijnboompitten in een hete pan zonder olie tot ze goudbruin kleuren.
Bestrijk het brood met de roomkaas. Doe daar bovenop het spinazie mengsel. Bestrooi de pijnboompitten eroverheen. Varieer per brood met de spinazie, gerookte kip, gerookte zalm en pijnboompitten. Als laatste bestrooi je het geheel met de geraspte kaas.

Doe de spinazie pizza’s in de oven voor ongeveer 10 – 15 minuten totdat het brood mooi bruin en knapperig is.

Eets smakelijk!