Categorieën

Schilderij kleurrijke zonsopgang WIP

Zonsopgang schilderen

Deze keer kreeg ik de vraag van mijn oma om een schilderij met veel kleur te maken. Het moest komen te hangen tegen een donkere stenen muur. Ik had al wat dingen in gedachte zoals een bloemen veld en iets met de zon. Na wat rond gezocht te hebben kwam ik uit op een mooie foto. Een foto van een boom in een bloemenveld waarachter de zon op komt. Een heel krachtig en kleurrijk geheel en beeld de energie uit welke mijn oma (80) nog steeds heeft.

WIP

Het maken van dit schilderij was een uitdaging. Ik ben gewend om met (kleur)potlood te werken. Mijn ervaring met kleurpotlood is dat de kleuren wat doffer zijn en niet zo sterk zoals met olieverf wel het geval is. Juist hierdoor heb ik gekozen om te werken met olieverf. Geen idee wat op mijn pad lag, ben ik gewoon voorzichtig gestart.

Eerst een schets, daarna de lichtste kleuren aanbrengen en concentreren op 1 onderdeel van het werk. Verder uitbreiden met donkere kleuren en ruimte laten om licht en donker te gaan mengen op het doek.

In de middag was ik klaar met het schilderij. Ik stond even te kijken en was erg tevreden over het resultaat. De kleuren, de ervaring, de snelheid en het gemak stemde mij tevreden. Het mooie zonnetje zal ongetwijfeld geholpen hebben.

Eerste schilderij

Dit was mijn eerste schilderij sinds jaren en op dit formaat.
Tot mijn verrassing behoorde de snelheid dat het schilderij tot stand is gekomen. Ik ben namelijk gewend om 10 – 20 uur te werken aan een tekening op A4. Hierdoor had ik mij ingesteld op een aantal weken werk. Echter, binnen een paar uur was het schilderij klaar.

wip_sunset_tree__4_by_wendy0-daq3cef wip_sunset_tree__3_by_wendy0-daq38xw wip_sunset_tree__2_by_wendy0-daq38vy wip_sunset_tree__1_by_wendy0-daq38to