Categorieën

Rozemarijntaart

Bij een overschot aan rozemarijn in de moestuin ben ik opzoek gegaan naar recepten hiervoor.

Ik kwam op een recept uit waarbij de rozemarijn met ricotta is verwerkt in een taart. Maar er zat verder geen vlees in en het deeg moest nog gemaakt worden. Hierop heb ik het recept aangepast zodat we het als een hoofdgerecht konden eten. Er is vlees toegevoegd, minder ricotta en in plaats van het zelfgemaakte deeg heb ik bladerdeeg gebruikt. De rozemarijn werd in het originele recept alleen als topping gebruikt echter dan zit de smaak niet echt in het gerecht. Ik heb hierdoor dus de rozemarijn toegevoegd in de taart zelf.

Wij vonden het een lekkere taart en zal ook vaker gemaakt gaan worden.


Recept Rozemarijntaart

Hoofdgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Oventijd: 20 – 25 minuten

Ingrediënten:

  • 500 gr. gehakt
  • 250 gr. ricotta
  • 10 bladerdeeg plakjes
  • 3 knoflookteentjes
  • 1 sjalot
  • 3 eieren
  • 75 gr. parmezaanse kaas
  • 3 takjes rozemarijn
  • 125 gr. oude kaas

Bereiding
Verwarm de oven voor op 220 graden.
Leg 1 rozemarijn takje apart voor het garneren.
Rasp de parmezaanse kaas en oude kaas.
Snijd de knoflook en sjalot fijn. Fruit de knoflook en sjalot.
Voeg het gehakt toe aan de knoflook en ui en bak het rul.

Meng de ricotta met de eieren in een kom. Roer alles door tot het egaal is.
Rasp de parmezaanse kaas en voeg toe aan het ricotta mengsel.
Haal de naaldjes van 2 takjes rozemarijn van het steeltje. Snijd de naaldjes heel fijn. Voeg het toe aan het ricotta mengsel. Roer dit goed om.

Vet een springvorm in en bekleed deze met de plakjes bladerdeeg. Voeg het gehakt mengsel toe. Smeer bovenop het gehakt het ricotta mengsel uit. Bestrooi de oude kaas uit over de taart. Prik er daarna nog wat rozemarijn in.

Doe de taart in de oven voor ongeveer 20 – 25 minuten.

Eets smakelijk.

Korte omschrijving
recipe image
Recept naam
Rozemarijntaart
Kok
Published On
Bereidingstijd
Kook tijd
Totale tijd