Categorieën

Rozemarijntaart met ricotta

 

Teveel kruid

Ik heb in de moestuin een mooie grote rozemarijn struik staan welke ook terug gesnoeid moet worden. De rozemarijn heeft zijn plekje goed veroverd bij de frambozen en citroenmelisse.  Het snoeiafval van de rozemarijn is natuurlijk erg jammer om dit weg te gooien of op de compost hoop te doen. Het is immers een heerlijk kruid om te gebruiken in (pasta) gerechten. Ik droog de kruiden met regelmaat, lees hier hoe dat moet. Alleen dat wordt wel wat veel voor zijn tweeën. Ik probeer het ook nog te slijten aan familie en vrienden maar deze weten inmiddels ook niet meer wat ze er mee aan moeten.

Rozemarijntaart met ricotta

Dus het is hoog tijd om meer recepten te zoeken waar al dat rozemarijn in verwerkt kan worden. In een kruidenmagazine kwam ik het recept rozemarijntaart met ricotta tegen. Het lijkt mij een lekkere taart, wel wat zwaar van smaak op eerste oog. Als ik de foto zie van het recept zijn de takken er zo in verwerkt. Dat maakt de smaak sterker en het eet niet lekker weg. Om het lekker te kunnen eten zullen de rozemarijn takjes erg klein gesneden moeten worden. Wellicht een idee voor dit recept om eerst de rozemarijn takjes in te vriezen en daarna te  verkruimelen. Met invriezen gaat het klein maken van kruiden altijd wat makkelijker dan als het gesneden moet worden. Tenminste dat is mijn ervaring.  Het is nog beter als de ricotta verwarmt wordt bij de knoflook en uien in de pan en daar de rozemarijn takken in te doen zodat het zijn smaak kan afgeven aan het warme sausje. Even zien of dat idee gaat lukken. Als het lukt dan zijn wel alle takken eruit én blijft de smaak lekker zitten in de taart.

Binnenkort eens maken in een kleinere taartvorm dan 12 stukken. Wellicht in twee soufflebakjes om uit te proberen.
Het resultaat zal ik zeker nog posten!