Categorieën

Gehakt bladerdeeg ovenschotel met spinazie

Vandaag een ovenschotel gemaakt met gehakt, spinazie, nootjes en bladerdeeg. Het was lekker en weer eens wat anders.


Recept

Bereidingstijd: 20 minuten

Oventijd: 20-25 minuten

– 10 vellen bladerdeeg
– 400 gram gehakt
– 300 gram diepvries spinazie
– 2 el hete currypoeder
– 1 rode ui
– 25 gram pijnboompitten
– 50 gram walnoten
– 200 gram creme fraiche
– 2 eieren
– springvorm
– boter

Bereiding
Ontdooi de bladerdeeg.
Verwarm de oven voor op 220 graden.
Rooster de pijnboompitten en walnoten.
Snipper de ui fijn.

Doe de spinazie in een steelpan met wat water en ontdooi dit.
Fruit de ui in een koekepan. Voeg het rundergehakt toe en bak het rul. Voeg de paprikapoeder toe. Roer alles goed om en laat het op een zacht vuurtje staan.
Klop de eieren los en voeg de creme fraiche toe. Meng de creme fraiche en het ei tot alle klonten verdwenen zijn.
Laat de spinazie helemaal uitlekken, druk de spinazie nog wat aan in de zeef om het overtollige water eruit te krijgen.
Beboter de springvorm en bekleed deze met het bladerdeeg.
Als de spinazie uitgelekt is voeg deze samen bij het vleesmengsel en roer het goed om.
Voeg het vlees/spinazie mengsel toe in de springvorm met het bladerdeeg.
Doe daar boven op het creme fraiche mengsel. Strooi de geroosterde pijnboompitten en walnoten eroverheen. Vouw het bladerdeeg naar binnen.

Doe de ovenschotel voor 20 minuten in de oven.

Korte omschrijving
recipe image
Recept naam
Gehakt bladerdeeg ovenschotel met spinazie
Kok
Published On
Bereidingstijd
Kook tijd
Totale tijd