Categorieën

Mijn oog getekend

Mijn oog getekend en een fotoshoot

Ik ben altijd op zoek naar een onderwerp om te tekenen. Deze keer heb ik een mini foto shoot gehad om mijn oog goed op de foto te zetten. Het was leuk en zo konden we ook wat diverse instellingen uit proberen met het maken van de foto’s. Het is nog best lastig om een goede scherpe foto te maken. Het lastige zit er vooral in dat er altijd wel een keer geknipperd moet worden. Het knipperen en ingezoomd zijn op het oog maakt het erg gevoelig voor kleine bewegingen. De kleinste beweging maakt de foto al onscherp.

Het is met 30 foto’s gelukt om een paar goede te maken welke verder gebruikt konden worden voor een tekening. Over de tekening ben ik tevreden. Het was weer een mooi oefen moment om mijn geduld en vaardigheden te verbeteren. Ik ben met deze tekening een paar uur bezig geweest. Hierbij heb ik gebruik gemaakt van grafiet potloden en verdoezelaars. Een verdoezelaar zorgt ervoor dat het potlood zachter op het papier komt te staan.

Volgende project

Een idee voor volgende keer is wellicht het tekenen van mijn lippen. Hierbij zie je ook vaker dat er veel gewerkt wordt met reflectie en het sensuele aspect ervan. Wellicht kan ik hier ook iets mee. Alleen ik moet nog bekijken met welke technieken ik dat wil gaan doen. Het zal wel iets met kleur moeten gaan worden om het eruit te laten springen.