Categorieën

Kip en groenten met pindakaas-ketjapsaus

Recept kip en groenten met pindakaas-ketjapsaus

Een lekker, snel en simpel recept voor het maken van een kip sate saus met rijst en groentes. De kippendijen kunnen ook vervangen worden voor kipfilet. Kippendij is malser dan een kipfilet dat maakt het net even lekkerder. De saus is in een hand om draai gemaakt en er zijn geen extra pannen nodig. De saus wordt gemaakt direct bij de kip en groentes in de pan. Gebruik hierbij wel een grote pan / wok natuurlijk. Serveer er kroepoek, seroendeng, komkommer salade en gebakken uitjes bij om het af te maken. Het eet het lekkerste met een beetje van alles op een stukje kroepoek. Probeer dat maar eens.



Ingrediënten voor 2 personen

Bereidingstijd: ong. 20 minuten

  • 300 gr. kippendijen, in blokjes gesneden
  • 1 rode ui, fijn gesnipperd
  • 3 knoflookteentjes, fijn gesneden
  • 1 peen, in kleine blokjes gesneden
  • 100 gr. champignons in plakjes gesneden
  • 50-100 ml ketchup
  • 100-150 ml ketjap manis
  • 1 mok droge rijst
  • 3  el pindakaas
  • 1 mes punt gember
  • sambal naar smaak toevoegen
  • gebakken uitjes kant en klaar
  • kroepoek
  • komkommer in dunne plakjes gesneden
  • seroendeng

Bereiding

Zet de rijst op en kook dit volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Fruit de knoflook en ui. Voeg de kip, sambal, peen en champignons hieraan toe. Bak de kip tot het wit is rondom en doe de deksel op de pan. Laat de groente gaar stomen in de pan.
Proef tussendoor of e.e.a. gaar is. Als de groentes zacht zijn voeg de ketchup en ketjap toe met een mespunt gember. Roer het geheel even door en laat het een paar minuten pruttelen op zacht vuur.

Voeg de pindakaas toe en roer dit goed door. Let wel dat het vuur hierbij laag moet staan anders gaat de pindakaas schiften. Proef het even en voeg eventueel nog sambal, ketjap e/o ketchup toe.

Serveer met kroepoek, seroendeng, gebakken uitjes en komkommer.

Korte omschrijving
recipe image
Recept naam
Kip en groenten met pindakaas-ketjapsaus
Kok
Published On
Totale tijd