Categorieën

Gevulde bloemkool?

Bij het doorbladeren van een tuin magazine kwam ik een recept tegen “gevulde bloemkool”. Dat trekt mijn aandacht. Recept uit het boekje gescheurd en direct aan de slag gegaan die avond!

Bij het volgen van het recept ontstonden er direct vragen en onduidelijkheden…

Bloemkool laten schrikken?

Ik wist niet dat een bloemkool kon schrikken, alleen van een gekookt eitje weet ik dat. Een gekookt eitje laat dan zijn schil los. Zo is het pellen van de schil weer wat makkelijker. Alleen een bloemkool laten schrikken? Dit begreep ik dan ook niet. Bij het klaar maken heb ik gekozen om het beetgaar te koken zodat het straks gaar uit de oven komt. Het gaar krijgen van groentes in de oven vind ik altijd wat lastig om in te schatten. Wellicht kan de bloemkool ook wel rauw in de oven (?).

Wat nu?

Eenmaal de bloemkool gekookt lukte het mij niet om de roosjes er netjes tussen uit te halen om openingen te maken. Wat moest ik dan met die bloemkool doen… Even nagedacht want het rauwe gehakt stond klaar en de beetgaar gekookte bloemkool. Het recept stond op het punt om te mislukken. Wat moest ik nu? Hamburgers, gehaktballen, wokken of toch een ovenschotel?

Een ovenschotel is het geworden. De bloemkool in roosjes gesneden en in de ovenschotel gelegd. Met het gehakt heb ik de ovenschotel aangevuld. Met de creme fraiche heb ik het geheel bedekt.  Om het geheel af te maken de geraspte kaas eroverheen gestrooid. Toen de oven in… Tja hoe lang moet dat nu dan… Ik wist het niet en ben begonnen met 180 graden a 15 minuten. Na 15 minuten even gekeken en verlengd met 10 minuten.

Ben je benieuwd naar het recept “Bloemkool gehakt ovenschotel” ? Bekijk deze hier.