Categorieën

Broccoli burgertjes

Ik zag in het blad “boodschappen” een voor mij nieuw receptje staan met broccoli “Broccoli burgertjes”. Het is niet moeilijk maar het kost wel wat werk. Neem er wel de tijd voor als je veel kleine burgertjes gaat maken.
Dit recept kan als een snack gemaakt worden of als een bijgerecht. Het is lekker en een leuke afwisseling om te maken met broccoli. De peterselie en bieslook welke in het originele recept stonden heb ik vervangen voor een fijngehakt uitje en het broodkruim vervangen voor fijngemaakt oud beschuitje.
De burgertjes kunnen ook in de oven bereid worden echter vind ik het met rauwe groente burgertjes lekkerder om het te bakken.

Aangezien bij ons broccoli met regelmaat gemaakt wordt, wordt dit recept zeker vaker gemaakt! Een lekker succesje!


Recept broccoli burgertjes

Bijgerecht: 2 – 3 personen
Bereidingstijd: ong. 40 minuten

  • ong. 400 gr. broccoli (1 middel grote broccoli)
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 kleine ui, fijngehakt
  • 150gr. geraspte kaas
  • 2 – 3 eieren losgeklopt
  • handje vol paneermeel of een fijngemaakt oud beschuitje
  • bloem

Bereiding

Maal de rauwe broccoli in een keukenmachine fijn.
Doe de gemalen broccoli in een grote schaal met de knoflook, ui, kaas en 2 los geklopte eieren. Bewaar wat ei om later toe te voegen indien nodig. Meng het geheel goed door elkaar. Voeg de paneermeel of het fijngemaakte beschuitje toe. Roer het door elkaar en bekijk of het een goed kleverige massa is geworden. Als het te droog is voeg dan nog wat ei toe.

Bestrooi een snijplank met een laagje bloem. De bloem zorgt ervoor dat de burgers niet blijven plakken aan de plank.
Maak hierop de burgertjes.

Bak de burgertjes in een pan met olie tot ze mooi bruin kleuren.