Categorieën

Bloemkool gehakt ovenschotel

Ik heb dit recept, bloemkool gehakt ovenschotel, samengesteld na aanleiding van het recept “gevulde bloemkool”. Het lukte mij niet om de bloemkool te vullen. Na even na gedacht te hebben kwam ik uit op onderstaand recept. Lekker en makkelijk om te maken.


Recept bloemkool gehakt ovenschotel

Voorbereiding: 15 minuten
Oventijd: 20 – 25 minuten

Ingrediënten:

  • 500 gr. gehakt
  • 1 kg bloemkool
  • 2 eieren
  • 125 ml creme fraiche
  • 200 – 250 gr. geraspte kaas
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 sjalot
  • 2 tl tijm
  • 2 tl peterselie
  • peper

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snijd de bloemkool in roosjes en kook deze beetgaar. Niet te gaar koken, de bloemkool gaart nog verder in de oven.
Snijd de knoflook en sjalot klein. Doe het gehakt in een schaal.
Meng het gehakt met 1 ei, knoflook, sjalotje, tijm, peterselie en peper. Meng de creme fraiche en ei met elkaar tot een egaal mengsel.

Vet een ovenschaal in en bekleed deze met de roosjes bloemkool.
Vul de schaal aan met het rauwe gehaktmengsel.
Bedek de schotel met het creme fraiche – ei mengsel.
Sluit het geheel af met de geraspte kaas.

Doe de schotel in de oven voor 20 a 25 minuten op 180 graden.

 

Korte omschrijving
recipe image
Recept naam
Bloemkool gehakt ovenschotel
Kok
Published On
Bereidingstijd
Kook tijd
Totale tijd