Categorieën

Amandelen bereiden

Mandel_Gr_99.jpg

Ik was altijd onder de indruk dat amandelen welke je zelf kraakt uit de noot nooit lekker waren!
Dat vieze bruine vliesje erom heen. Mijn schoenmoeder gooide ze altijd weg omdat ze niet lekker waren.
Maar waarom zijn degene welke je in de winkel koopt dan zo lekker?
Het heeft even geduurd dat ik op het idee kwam om er het een en ander over op te zoeken hoe ze bereiden.

Bereiding
Je hebt een zak ongekraakte amandelen nodig. (bijvoorbeeld de gemengde noten zak bij de supermarkten, zitten ze ook in)

Je kraakt ze met een noten kraker. Dit kan soms een grote opgave zijn, dan schieten ze er weer tussen uit. We hebben er een hamer bij gepakt en een doek waar je ze mee vast kan houden.
Sla 1 keer op de noot met de hamer en hij is gekraakt. Niet te hard natuurlijk dan heb je geen noot meer over.

Vervolgens houd je alleen maar ‘vieze’ bruine nootjes over. Doe deze in een pannetje kokend water voor enkele minuten. Het water wordt lekker bruin maar dat maakt niet uit.
Kijk ondertussen even of je ze zo uit hun jasje kan wippen. Zo niet dan laat je ze langer koken.
Zet daarna een pannetje op, zonder olie, om ze te roosteren.
Het roosteren kan even duren. Zeker als je ze net uit het water haalt.
De noten zijn klaar wanneer jij ze mooi bruin vind.
Zet een bakje met een beetje zout neer en meng daar de geroosterde amandelen in.

En nu heb je over-heerlijke amandelen!

Eet smakelijk!

One thought on “Amandelen bereiden

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *